Gimnazija Nova Gradiška održala je svečanost podjele svjedodžbi maturantima u petak, 28. lipnja u Domu kulture. Razrednice Lahorka Vidović-Peterman (4. A), Branka Ivanišević (4. B) i Ivana Škarica (4. C) dirljivim riječima oprostile su se od svojih razreda. Roditeljima, profesorima i maturantima ispred 105. generacije maturanata obratila se maturantica Petra Pejaković.
Maturanti koji su sva četiri razreda prošli s odličnim uspjehom Lovro Dautović, Ivan Ferić, Anja Kovačević, Matej Marušić, Patrik Ivanetić, Jure Šimunić, Mihael Božić, Marta Dokuzović, Domagoj Ivanišević, Luka Ivanišević, Mihael Jurković i Luka Žeruk posebno su nagrađeni prigodnim nagradama.
Tijekom svečanosti istaknuti su maturanti i profesori, njihovi mentori koji su bili sudionici međužupanijskih i državnih natjecanja tijekom svoga školovanja u Gimnaziji Nova Gradiška.
DRŽAVNO NATJECANJE IZ VJERONAUKA 2020./2021. – Domagoj Ivanišević, Mihael Božić (mentor Marko Dušak)
Mathema – Patrik Ivanetić, Mihael Božić, Luka Žeruk, Domagoj Ivanišević, Luka Ivanišević, Jure Šimunić (mentorica Branka Kušenić)
Ekipa za 5 – Patrik Ivanetić, Luka Žeruk, Domagoj Ivanišević, Mihael Božić (mentorica Branka Kušenić)
DRŽAVNO NATJECANJE IZ LATINSKOGA JEZIKA 2021./2022. – Patrik Ivanetić (mentor Daniel Bedeničić)
DRŽAVNO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE 2021./2022. – Mihael Božić (mentor Marko Plander)
Mathema i Ekipa za 5 – Mihael Božić, Jure Šimunić, Luka Žeruk, Domagoj Ivanišević, Luka Ivanišević, Patrik Ivanetić, Mihael Jurković (mentorica Branka Kušenić)
DRŽAVNO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE 2022./2023. – Mihael Božić (mentor Marko Plander)
DRŽAVNI PRVAK IZ VJERONAUKA – Domagoj Ivanišević (mentor Marko Milaković)
Međužupanijska smotra Biosigurnost i biozaštita – Domagoj Ivanišević, Luka Žeruk (mentor Marko Plander)
Međužupanijsko natjecanje Mladih Crvenog križa – Kiara Pavić, Nika Žulj, Petra Barić, Anja Kovačević, Klara Čavlina, Patricija Grgić (mentorica Zrinka Ivanišević)
MAT liga – Domagoj Ivanišević, Mihael Božić, Patrik Ivanetić, Jure Šimunić (mentorica Branka Kušenić)
EKIPA 5 plus – Patrik Ivanetić, Domagoj Ivanišević, Jure Šimunić (mentorica Branka Kušenić)
3. MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ BIOLOGIJE 2023./2024. – Mihael Božić (mentor Marko Plander)
ATOM liga od 2021. do 2024. – Domagoj Ivanišević, Luka Ivanišević, Luka Žeruk, Mihael Božić, Patrik Ivanetić, Jure Šimunić (mentorica Ilijana Ban)
Međužupanijsko natjecanje u debati 2021., 2024. – Tea Malinar, 2023./2024. Petra Barić (mentorica Koraljka Hausnet-Lasović)
Šahovski turnir 2023. – Jure Šimunić, Niko Jakirčević i Eugen Juranović (mentor Goran Ruškan)
DRŽAVNO NATJECANJE U BADMINTONU 2023./2024. – Ana Raštegorac, Petra Šorak, Neli Kulundžić (mentor Matej Žakić)
DRŽAVNA SMOTRA LiDraNo 2023./2024. – Luka Žeruk, Petra Pejaković, Domagoj Ivanišević, Luka Ivanišević, Mirko Babić (mentorica Silvija Nikiforov).
U svom obraćanju maturantima ravnateljica Gimnazije Ljiljana Ptačnik poručila je: „FESTINA LENTE – žurite polako. Ne trčite kroz život tako da se samo digne prašina i da pored vas prođu bitne stvari, a da ih i ne vidite. Prašina se slegne i prekrije sve što je nebitno. Vi malim koracima činite velika djela, ali povremeno zastanite, ne grabite samo stvari oko sebe, to su često nebitna materijalna dobra. Stvarajte, učite i gradite vrijednosti, ostavljajte tragove iza sebe. Čovjek se pamti po onome kakav ostavi trag.
I uvijek se imajte komu i čemu vratiti – svojoj obitelji, svojoj školi, svome gradu ili svojoj domovini čineći sve što možete za njih kao što smo i mi to činili za vas. Živimo u vremenu kada se znanje, plemenitost, ljudskost, prijateljstvo pokušavaju obezvrijediti. Znanje je jedina imovina koju vam nitko ne može ukrasti, prijateljstva su sigurne luke, a plemenitost i ljudskost sidrišta i putokazi dobrote u složenim vremenima punima izazova. Oprostite nam sve naše pogreške – ljudski je i griješiti i oprostiti. A ako ste ih vidjeli – budite bolji od nas i ne ponavljajte ono što nije dobro ili ono u čemu smo griješili. Vi ste budućnost i pred vama je cijeli svijet. Budite uporni, hrabri i odlučni, izazove pretvarajte u prilike, a svijet učinite boljim mjestom. Maturanti, sretno!“
Izvor: Gimnazija Nova Gradiška
Komentari
Prethodni članakSvečano obilježena 70. obljetnica DVD-a Ljupina
Sljedeći članakJako nevrijeme s tučom pogodilo šire novogradiško područje