Sinoć je bilo svečano u Gradskoj vijećnici. Matica hrvatska, ogranak Nova Gradiška, upriličio je izdanje ovogodišnjeg Godišnjaka Matice hrvatske za 2017. godinu.

Na 180 stranica, sabrani su prilozi iz područja kulture, povijesti, književnosti, urbanizma i poezije. Posljednje djelo pokojnog ravnatelja Josipa Ostića, predstavili su nova predsjednica ogranka Nova Gradiška Vjekoslava Bagarić i Miroslav Prpić. Istaknuli su ovu važnu ostavštinu pokojnog predsjednika, koji je u cijelosti pripremio za tisak ovogodišnje izdanje. Novo izdanje godišnjaka, bit će dostupno po cijeni od 35,oo kuna.

Vrijednost i važnost ovog godišnjaka je neprocjenjiva. U njemu su satkani svi prilozi čovjekova pisanog duha, te pripovijesti koje će ostati sačuvane za sve naraštaje. Matica hrvatska, odnosno ogranak Nova Gradiška, pozvao je sve građane da pristupe Matici i postanu punopravni članovi i sudionici kulturnog života našeg grada.

Po završetku predstavljanja Godišnjaka, uručene su nagrade i priznanja najboljim učenicima s područja novogradiškog kraja. Uz tako vrsne mlade, uistinu možemo biti ponosni i sigurni u budućnost koja nam dolazi!

Komentari