Kao što je poznato, Marijanski zavjet za domovinu ove je godine krenuo iz Osijeka, 12. lipnja. Hodočasnici – pješaci prijeći će u 75 dana 1.700 kilometara i put završiti u Dubrovniku.

Kako nam je rekla Marina Garić, tajnica udruge Bratovština Marijanski zavjet za domovinu, ove godine prvi puta je organizirana „priključna ruta“ koja je krenula 7. srpnja iz Slavonskog Kobaša, do Nove Kapele, Gospinog polja, Starog Petrovog Sela, a proći će i do Okučana i Pakraca.

Hodočasnici su u Kloštru kod Sl. Kobaša sudjelovali na svetoj misi i pomolili se pred zavjetnom slikom Gospe Kloštarske, zatim su posjetili župnu crkvu BDM u Novoj Kapeli, a onda su se uputili na Gospino polje iznad Bilog Briga, gdje su izmolili krunicu i litanije sv Josipu, zapjevali Gospi, pa se upoznali s domaćinima, članovima bilobriške udruge „Dubovac“. U ime udruge, goste je pozdravila Štefica Valentić, upoznala ih s Gospinim poljem, nekadašnjim Dubovcem, poklonila knjigu o Gospinom polju, a onda su hodočasnike – pješake počastili. U hladu drevnih lipa, pod Marijinim okriljem, bilo je lijepo odmoriti. Kasnije su pješačenje nastavili prema Starom Petrovom Selu.

Autor/Foto: Višnja Mikić

Komentari
Prethodni članakGimnazija Nova Gradiška: Maturanti, zbogom i sretno dalje
Sljedeći članakPad kaznenih djela krađa, policija savjetuje: Pomozimo jedni drugima