Peti puta za redom, u organizaciji Grada Nova Gradiška, Turističke zajednice i veleposlanstva Republike Makedonije, jutros je startom maratona Nova Gradiška-Kruševo započelo obilježavanje godišnjice pogibije Toše Proeskog.

Prije starta ultramaratona položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju Toši Proeskom kod Elektrotehničke škole Nova Gradiška. Znak za start maratona uzvikom “Za kogo, za Toše” dao je Veleposlanik Republike Makedonije u Hrvatskoj Redžepi Saliu. Startu maratona nazočila je i predstavnica Internacionalnog “Toše Proeski Fan Club Foruma” Stela Prislan Fujs.

Todor Toše Proeski rođen je 25. siječnja 1981. u Kruševu u Makedoniji. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Skopju, kao jedan od najboljih studenata svoje generacije. Obožavan je bio svugdje, a u rodnoj Makedoniji uživao je kultni status te je postao jedan od prvih glazbenika koji je ujedinio prostor bivše Jugoslavije. Često se bavio humanitarnim akcijama te je imao veliki krug obožavatelja i fanova, koji ga nisu zaboravili niti sada, nakon punih pet godina.

Autor: Marko Šimić

Komentari
Prethodni članakPotekao portugizac
Sljedeći članakImenovani načelnici Policijskih postaja