Kako malo dobre volje, puno entuzijazma i elana mogu donijeti sjajne i fantastične stvari najbolji su dokaz žitelji i brojne udruge i obitljska poljoprivredna gospodarstva s područja općine Nova Kapela. Uz svesrdnu podršku čelništva Općine Nova Kapela, nastup domaćih „snaga“, članova Udruge Umirovljenika Nova Kapela, odgojiteljica i malih polaznika Dječjeg vrtića „Zvončić“ te tamburaša jučer su mještanima šireg novokapelačkog područja podarili sjajan advent i predblagdansko druženje.

Na središnjem Trgu kralja Tomislava okupilo se i „staro i mlado“ kako bi zajedno, uz pjesmu, ples, jelo i piće, postigli ono što se danas rijetko sreće, zajedništvo, radost druženja, ono što nam svima nama treba, posebice u ovo predblagdansko vrijeme adventa, došaća, mira, radosti i zajedništva.

Svatko na svoj način dao je svoj doprinos održavanju još jedne, druge po redu manifestacije „Advent u Novoj Kapeli“. Preko tridesetak udruga, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, izlagači ponudili su posjetiteljima ono što znaju i umiju, kolače, vruće lepinje, fritule, kuhano vino i čaj, rukotvorine i božićne dekoracije koje su sami izrađivali, a sva prikupljena dobrovoljna sredstva, kako nam rekoše, dobro će im doći u daljnjem radu.

Red pjesme, red druženja i na kraju zajedničko kolo uz neizostavne tamburaše, ono je što advent u Novoj Kapeli čini posebnim. Osmijeh na licu, prijateljska riječ, dominirali su i na ovom događanju, stoga i organizatori i izvođači, sudionici i posjetitelji zaslužuju više nego riječi hvale.

Razveselila je posjetitelje i pjesma novokapelačkih umirovljenika, a poseban, najveći pljesak dobili su oni na kojima, svijet ostaje, mali polaznici Dječjeg vrtića „Zvončić“ Nova Kapela i njihove odgojiteljice Katica Dročić, Kristina Ruškan, Katarina Pavlović, Zdravka Lacković, uz pomoć Ane Mrla i Ljubice Grozdanović.

Veselju nije bilo kraja i kada se pojavio Djed Božinjak te svoj djeci poklonio besplatne poklone. Prekrasno uređen novokapelački park, niz sitnih, originalnih božićnih detalja za koje su se pobrinuli članovi udruga, dvostruko su pridonijeli sjajnom izgledu i dočarale blagdanski duh ovoga mjesta.

Zadovoljstvo nije krio  načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit:

-Naravno da sam sretan, i ovoga smo puta uspjeli okupiti izniman broj posjetitelja, postići da se ljudi druže, razgovaraju, da naš kraj i mjesto zažive. Drago mi je zbog toga i ovim putem želim zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ove manifestacije, ovo nam je prava potvrda da idemo dalje i organiziramo niz ostalih događanja, sve na korist i dobrobit žitelja naše općine – kaže Šmit.

 

Komentari
Prethodni članakAdžamovci: Sutra stiže sveti Nikola, mališane očekuje i kazališna predstava „Badnje veče”
Sljedeći članakOd danas i službeno: Novogradiška vojarna u vlasništvu Grada Nove Gradiške, slijede novi projekti