Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, a vrhunac obilježavanja je Dan ružičaste vrpce, koji se održava svake godine prve subote u listopadu. Sve je počelo prije gotovo dvadeset i šest godina, kada je u Americi pokrenuta neprofitna, humanitarna udruga za borbu protiv raka dojke, nazvana po svom simbolu – „Ružičasta vrpca“. Danas ovaj humanitarni projekt uključuje više od 30 zemalja svijeta sa zajedničkim ciljem – upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke kako bi se povećao broj izlječenja.

Pod motom „Mama budi zdrava” učenici novogradiške Gimnazije s ravnateljicom Ljiljanom Ptačnik i pedagoginjom Ljiljanom Vidmar obilježili su početak ovoga mjeseca uz simbolične poruke i balone, a kako ističu ovom akcijom htjeli su naglasiti važnost prevencije i mogućnosti ranog otkrivanja raka dojke, da se svi zajedno podsjetimo kako je potrebno na vrijeme početi brinuti o svom zdravlju te da pomognemo onima koji su već oboljeli.

 

Komentari
Prethodni članakEvo gdje se možete cijepiti u ovom tjednu
Sljedeći članakStaro Petrovo Selo: Besplatna pravna pomoć u okviru projekta „Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici”