Najveća želja majke još prije rođenja djeteta jest da ono bude zdravo. Djeca to isto poručuju svojim majkama u akcijama širom Hrvatske tijekom Ružičastog listopada

SVE za NJU treću godinu zaredom u Međunarodnom mjesecu protiv raka dojke organizira projekt Ružičasti listopad pod sloganom Mama, budi zdrava.

Najveća želja majke još prije rođenja djeteta jest da ono bude zdravo. Djeca to isto poručuju svojim majkama u akcijama širom Hrvatske tijekom Ružičastog listopada.

Projekt je 2018. nagrađen na javnom pozivu “Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga” Ureda za udruge Vlade RH i izabran je među tri najbolja projekta civilnog društva za 2018. od strane stručnog ocjenjivačkog suda Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zdravstvenog osiguranja u Međunarodnom mjesecu protiv raka dojke. Prve akcije u školama održat će se u prvom tjednu listopada uoči Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke.

Prijavljeno je 25 škola od Pule do Osijeka, a iz Brodsko posavske županije snažnu poruku poslali su učenici iz Srednje medicinske škole Slavonski Brod.

Svaka škola ima svog ambasadora koji je nazočio ili će tek nazočiti akciji. Učenici su tijelima formirali simboličnu vrpcu i fotografirali se, a majkama su ponijeli edukativni letak s porukom Mama, budi zdrava.

Ambasadori u akciji su saborski zastupnici, a zastupnica za Brodsko – posavsku županiju bila je Ljubica Maksimčuk, koja je u našoj županiji već prepoznata kao političarka koja se bori za ravnopravnost žena.

Radila je u Brodsko-posavskoj županiji, u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša, na poslovima prometa i infrastrukture. Udana, majka dvoje djece. Predsjednica je Zajednice žena „Katarina Zrinski” za Brodsko-posavsku županiju, vijećnica u gradskome vijeću Grada Slavonskoga Broda. U VIII sazivu Hrvatskoga sabora aktivna saborska zastupnica. Između ostalog, uspješno je završila program Političke akademije zaklade hrvatskog državnog zavjeta, te sudjelovala u projektu „Žene u politici i društvu” – to su samo neke od dužnosti koje obavlja. Možemo nadodati kako nesebično pomaže svakome kome je pomoć potrebna, svojom prisutnošću i savjetima ističe se u masi, a od danas zadovoljno nosi i titulu ambasadorice projekta ”Ružičasti listopad”, čime je dokazala koliku joj važnost predstavljaju žene u društvu.

– Hvala ravnateljici Srednje medicinske škole Slavonski Brod, svim profesorima i učenicima na sudjelovanju u akciji. Bila mi je čast biti ambasadorica i dio projekta “Ružičasti listopad” – napisala je skromno Maksimčuk na svom Facebook profilu

 

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakOdržan turnir povodom Svjetskog dana životinja
Sljedeći članakJoš jedna prometna nesreća kod Lužana: Kamion sletio s ceste