Završena je humanitarna akcija prodaje lampiona u organizaciji Javne vatrogasne postrojbe i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška. Akcija je trajala 3 dana tijekom kojih su novogradiški vatrogasci revno na štandu od jutarnjih pa sve do kasnih popodnevnih sati prodavali lampione.

I ove godine građani Nove Gradiške, ali i okolnih mjesta, pokazali su da kada je riječ o humanitarnim akcijama, rado se odazovu. Tako su naši vatrogasci prodali svih 400 lampiona i skupili 4.809 ,00 kuna, a sva sredstva proslijeđena su dječjoj sekciji Udruge slijepih osoba Nova Gradiška.

Tijekom prodaje lampiona novogradiške vatrogasce posjetila su djeca iz Udruge slijepih i proveli dio dana u zajedničkom druženju, a kako ističe zapovjednik JVP-e Nova Gradiška Ivo Pejaković, to im je bio dodatni motiv da porade da svaka sljedeća humanitarna akcija bude još bolja:

-“Bilo je lijepo, zanimljivo i zabavno s puno smijeha, pratila nas je pozitivna atmosfera. Cilj je bio prikupit što više sredstava, a dolazak djece na štand je pripomogao da se prikupi navedeni iznos.” – rekao je Pejaković

Prikupljena sredstva bit će od velike pomoći Udruzi slijepih, istaknula je predsjednica Udruge Manuela Kumić:

-“Naša udruga broji 76 članova, a od toga imamo 16 djece odnosno mladih ljudi s teškoćama i integriramo mlade bez teškoća. Svakodnevno se druže i provode vrijeme kod nas u udruzi, organiziramo razne aktivnosti za njih. Skupljena sredstva pomoći će nam u kupovini materijala za provedbu radionica. Uskoro pripremamo i domjenak povodom Sv. Nikole pa ćemo moći kupiti neke poklončiće djeci, uglavnom namijenit će se da se ostvare njihove želje i interesi, završit će u dobrim rukama.”

Veliko hvala svim onima koji su donirali lampione, osvježenje, kao i građanima koji su podržali ovu humanitarnu akciju uputili su novogradiški vatrogasci i iz Udruge slijepih Nova Gradiška.  

Komentari
Prethodni članakSutra finale malonogometnog kupa regije Istok: Novogradiški klub u lovu na trofej
Sljedeći članakObavijest iz tvrtke Odlagalište d.o.o