Majka Josipa Šporčić kaže kako se Ivano rodio u pola 4,, težak je 3 330 i dugačak 50 cm.

I dok se priča najčešće samo o iseljavanju, Josipa je dokaz da ima i onih koji u Slavonski Brod dolaze osnovati svoju obitelj. Josipa je naime iz mjesta Hrvatsko polje u Lici, a sa suprugom koji je iz Gundinaca odlučila se doći živjeti upravo u Slavonskom Brod. Rođenje djeteta baš na Novu godinu, kaže, ipak nije očekivala.

Na odjelu rodilišta jutros je bilo čak 13 mališana. Umjesto posjeta župan Danijel Marušić poslao im je novogodišnje čestitke.

Razloga za slavlje je bilo puno na brodskom rodilištu. U hodniku odjela nestrpljivo su čekali roditelji čije bebe danas prvi puta dolaze kućama.

Sretni su i na odjelu ginekologije, jednom od rijetkih odjela s kojega stižu samo dobre vijesti. A takvih je vijesti bilo puno i u 2021. godini.

“Imali smo 973 porođaja, 9 porođaja manje nego 2020. kada smo imali potres u Zagrebu, lockdown u Požeško-slavonskoj županiji. 12 puta smo imali blizance. zadovoljni smo i sa statističkim pokazateljima koji govore o perinatalnom mortalitetu, gdje smo ispod hrvatskog prosjeka, a i Hrvatska je dosta dobra u tim statistikama u Europi”, kaže doktor Tomislav Vlajnić, voditelj odjela ginekologije.

Iz godine u godinu i ovaj odjel brodske bolnice nastoji osuvremeniti opremu, usavršiti znanje i dodatno podići standard kako bi porodi i skrb za rodilje i najmlađe pacijente bila na što višoj razini.

I dok se u 2022. nadamo manjem broju pacijenata, manjoj brojci zaraženih i kraju pandemije s ovog odjela žele si obratno, što više posla u novoj godini.

Komentari
Prethodni članak147 milijuna kuna za ulaganja u preradu drva
Sljedeći članakPonuda poslova u novoj godini