Nova Gradiška i ove godine sudjelovala je u obilježavanju noći knjige na temu omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa.

Noć knjige započela je još za vrijeme dana, a prilagođena je bila najmlađim čitateljima Gradske knjižnice Nova gradiška. Naime za naše najmlađe održana je kreativno-edukativna i zabavna radionica pod nazivom “Iza sedam gora, iza sedam mora”.

Nakon radionice uslijedila je dodjela priznanja najčitateljima Dječjeg odjela Gradske knjižnice Nova Gradiška u protekloj godini.

Najčitateljima su ove godine odlikovani: Vanda Pirić, Vid Slišurić, Hana Blažević, Dorijan Šugh, Mirta Grgić, Lovro Ivanišević, Leon Eržić, Bruno Kraft, Lovro Stepić, Anđela Jeftoski, Vedran Brkić, Iris Ivanković, Nevena Kablović, Damjan Šimunović, Ivana Del-Vechio, Filip Kvakić, Matea Štiner, Lucija Šokić, Benjamin Strmotić i Leona Babić, koji su primili svoja priznanja, vedro se družili i dobro proveli uz svoje obitelji i ostale goste.

Biljana Dakić, v.d. ravnateljica Gradske knjižnice uručila je svim najčitateljima prigodne poklone, te im čestitala na njihovom postignuću.

-“Vi ste svjetlost i radost našega i grada i svih mjesta u kojima živite. Vi ste ponos Gradske knjižnice Nova Gradiška, cijele Hrvatske i budući prekrasni čitatelji i dobri ljudi ovoga svijeta. I zato veliki pljesak za sve vas.” – ponosno je istaknula Dakić

Noć knjige kao sama Noć knjige započela jest u večernjim satima za one odrasle od 18:00 sati prigodnom radionicom na temu stripova sada popularnog Marvela. Mini strip radionicu za srednjoškolce i “odrasle” ljubitelje stripa vodila je Dorotea Bagarić hrv.-američka akademska slikarica, dizajnerica i ilustratorica, koja je na početku radionice sve prisutne upoznala o povijesti, definiciji i ciljevima stripa, kao i o značaju Marvel Comicsa.

Sudionici radionice imali su za zadatak izraditi strip od 5-6 sličica prema zadanom scenariju, bez teksta uz malu izložbu STRIP-ostvaraja.

Nakon mini strip radionice uslijedila je dodjela priznanja za velike najčitatelje našega grada, a najbolji čitatelji našega grada su: Vesna Cvjetković, Marija Horvatin, Gordana Tarbuk, Ivana Vlajko, Jadranka Brdarić, Željko Makovičić, Kristina Arić, Jadranko Paulus, Vesna Cvijić, Vesna Oršulić, Nada Potočki, Slava Dujić, Višnja Juraković, Franjo Lalić, Vjeko Dević, Lidija Prša, Lidija Tutić, Sanja Sabolić, Antonija Hrnčiar i Zdenka Zečević.

Oni su se također opustili u dobroj atmosferi i zajedničkom druženju kako oni to najbolje vole, znaju i umiju u čitanju literarnih dijela.

Da ne bude sve u čitanju pobrinuli su se Martin Kekez i Vjeko Dević koji su izveli nekoliko glazbenih djela i tako pridonijeli udobnoj večeri i atmosferi.

Komentari