Danas je u organizaciji Udruge “Prevencija”, a pod pokroviteljstvom Grada Nove Gradiške, na Ljetnoj pozornici gostovao mađioničar Jozo Bozo. Svojim trikovima, scenskim nastupom, maštovitom odjećom i humorističnim gestama oduševio je malu publiku, ali i okupljene sugrađane.

Pozdravnu riječ je održao gradonačelnik Vinko Grgić koji je ujedno i najavio još aktivnosti koje će oduševiti naše male sugrađane. Naime već slijedeći tjedan očekuje nas službeno otvorenje dječjeg igrališta u naselju Prvča. Ovim aktivnostima, gradonačelnik je potvrdio posebnu brigu i ljubav prema našim najmlađima.

Predsjednica Udruge “Prevencija”, Aleksandra Grubač, ističe kako u Udruzi aktivno rade i s manjom djecom. U tijeku je trogodišnji projekt s udomljenom djecom, a inače u njihovom djelovanju prevencija poremećaja u ponošanju kreće od najranije dobi, pa su u okvirima svoje djelatnosti. Grubač se prisjetila kako je predstavu Joze Boze prvi put vidjela na jednom kongresu realitetne terapije gdje je bila na stručnom usavršavanju. Iznenadilo je da je tamo mađioničar održao stručno predavanje kojim je oduševio sudionike kongresa. Istaknula je kako se Jozo Bozo educira kako bi što bolje radio s djecom i mladima, pa je Grubač potaknuta time odlučila kako je gostovanje Joze Boze u našem Gradu ono što nam je potrebno.

Tko je Jozo Bozo?
Jozo Bozo je rođen u Zagrebu, 1973. godine te ima 25 godina profesionalnog rada u RH, EU i u SAD-u.Iza Joze Boze je tisuće predstava u školama, vrtićima i kazalištima u RH od kojih su neka: Koncertna dvorana Lisinski, Zagrebačko kazalište lutaka, Međunarodni centar za usluge u kulturi Zagreb, Zorin dom Karlovac, Gradsko kazalište Požega te velik broj čitaonica, otvorenih učilišta i centara za kulturu.

U svijetu je Jozo Bozo nastupao u dječja kazalištima u New York-u, Hollywood-u, Washington-u, Las Vegas-u, Portoriko te još mnogim lokacijama. Jozo Bozo rano stječe podršku odgojno-obrazovne zajednice, MZOS-a i AZOO-a te je magistrirao na prestižnom međunarodnom MBA s temom o etici za djecu. 2 puta je nastupao u Bijeloj kući u Washingtonu, za uskrsne blagdane 2006. i 2008. godine.

9 godina zaredom je svrstan u TOP 10 dječjih mađioničara na svijetu te je često pozivan predavač na svjetskim skupovima mađioničara za djecu.
Od 2006. godine nastupa u Hollywoodu u slavnom Magic Castleu, a od 2007. godine postaje član prestižne Academy of Magical Art, Hollywood. KIDabrin je ambasador u Europi. 2011. godine je registrirao kazalište “JOZO BOZO” i uveden je u Očevidnik kazališta MK-e. 2011. godine u Hollywoodu je proglašen izvođačem godine za djecu.

Trajno se usavršava u scenskim disciplinama, ali i na stručnim skupovima u okviru hrvatske odgojno-obrazovne zajednice sa željom da svoje djelovanje uskladi sa suvremenim potrebama i očekivanjima škola i vrtića (skupovi pedagoga, ravnatelja, odgojitelja, učitelja, knjižničara…) i potrebama DJETETA NOVOG DOBA.

O Jozi Bozi više na: http://jozobozo.com/

Komentari
Prethodni članakKonvencija zadruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata
Sljedeći članakU četvrtak kazališna predstava “Sumnjivo lice”