U sklopu obilježavanja Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje učenici 3.a, 2.a, 2.b i 1.a razreda sa svojim učiteljicama Jasnom Jedličko, Katarinom Šen, Danielom Ivanović i Ivanom Franić Galik posjetili su u ponedjeljak, 17.10.2016.g. i u srijedu, 19.10.2016.g. Pekaru „Europa“. Ujedno su iskoristili lijep sunčan dan za jesensku šetnju. Cilj posjeta je bio upoznati učenike s nastajanjem kruha i krušnih proizvoda, ali i poticaj da cijene kruh i krušne proizvode.

Na ulazu u pekaru srdačno su ih dočekali ljubazni domaćini Fatime i Flurim Čočaj.

Djelatnici pekare  učenicima su pokazali strojeve u kojima se miješa i oblikuje tijesto te peći u kojima se peče kruh, pecivo, burek, slanci, pereci, pizza…  Saznali su kako nastaje kruh kojega svakodnevno jedemo, koje vrste brašna se koriste u pripremi te kako se priprema burek.   Na kraju su učenici uživali kušajući mirisne pekarske proizvode.

Hvala domaćinima i djelatnicima pekare na gostoprimstvu!

Autor: Ivana Franić Galik/OŠ “Mato Lovrak” Nova Gradiška

no images were found

Komentari
Prethodni članak“Sto na sat” čita se i u knjižnici u Gornjim Bogićevcima
Sljedeći članakPriopćenje za javnost Ministarstva unutarnjih poslova – što ako se pojave klaunovi?