U sklopu obilježavanja Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje učenici 3.a, 2.a, 2.b i 1.a razreda sa svojim učiteljicama Jasnom Jedličko, Katarinom Šen, Danielom Ivanović i Ivanom Franić Galik posjetili su u ponedjeljak, 17.10.2016.g. i u srijedu, 19.10.2016.g. Pekaru „Europa“. Ujedno su iskoristili lijep sunčan dan za jesensku šetnju. Cilj posjeta je bio upoznati učenike s nastajanjem kruha i krušnih proizvoda, ali i poticaj da cijene kruh i krušne proizvode.
Na ulazu u pekaru srdačno su ih dočekali ljubazni domaćini Fatime i Flurim Čočaj.
Djelatnici pekare učenicima su pokazali strojeve u kojima se miješa i oblikuje tijesto te peći u kojima se peče kruh, pecivo, burek, slanci, pereci, pizza… Saznali su kako nastaje kruh kojega svakodnevno jedemo, koje vrste brašna se koriste u pripremi te kako se priprema burek. Na kraju su učenici uživali kušajući mirisne pekarske proizvode.
Hvala domaćinima i djelatnicima pekare na gostoprimstvu!
Autor: Ivana Franić Galik/OŠ “Mato Lovrak” Nova Gradiška
no images were found