Suvremene tehnologije i informatizacija postali su dio svakodnevnice, a nisu zaobišle niti sustav obrazovanja. E-dnevnici, računala, tableti, projektori, samo su dio tehnoloških inovacija koje su svaki dan prisutne na nastavi. Korak dalje otišli su Osnovnoj školi “Mato Lovrak” u Novoj Gradiški, kada su dobili status Microsoft škole te na natječaju dobili pametnu ploču. Ona se pokazala kao odlično pomagalo u nastavi. Zahvaljujući gradskoj vlasti u proračnu za 2016. godinu osigurana su sredstva od 50 tisuća kuna za Osnovnu školu “Mato Lovrak” i Ljudevita Gaja, za kupnju pametnih ploča. Danas su u prijepodnevnim satima gradonačelnik Vinko Grgić i njegova zamjenica Vesna Đapić obišli Osnovnu školu “Mato Lovrak”.

-Kad vidite oduševljenje djece kada ih koriste na nastavi, shvatite da ste napravili dobru odluku. Bez obzira što je osnivač škola Županija, grad je ovdje samo kako bi pomogao školama, a ne da se miješa u upravljanje, napominje Grgić.

Ravnateljica škole, Vesna Lončar Cindrić zahvalila se Gradu što misle na učenike škola.

– Škola je do sada pokazala kako ide ukorak s vremenom i ulaže u nove tehnologije. Sada imamo 6 pametnih ploča i mnogo tableta i računala. Sve to olakšava nastavu, djeci je zanimljivije učiti. Od ove godine imamo i besplatni wireless u školi, pa su tako edukativni sadržaji još dostupniji. Hvala još jednom Gradu na donaciji, vidjeli ste da je djeci zanimljivo. Vjerujem da će i dalje grad stajati uz svoje učenike, jer su to djeca našega grada.

Gradonačelnik Grgić i zamjenica bili su na nastavi dok su djeca koristila ploču. I sam gradonačelnik okušao se u rješavanju zadataka na ploči:

-Zaista je zanimljivo, edukativno i kvalitetno. Mi moramo postati svjesni da će tehnologije svaki dan napredovati, stoga nam škole ne smiju stagnirati.

Komentari