U organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije, Agencije za odgoj i obrazovanje i županijskih ureda za društvene djelatnosti, 22. ožujka 2024. održano je biskupijsko (međužupanijsko) natjecanje iz vjeronauka za osnovne te trogodišnje i četverogodišnje srednje škole na području Požeške biskupije. Natjecanje je za osnovne škole održano u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi, a za srednje škole u Katoličkoj gimnaziji u Požegi. Tema natjecanja bila je „Socijalni nauk Crkve“.

Biskupijskom natjecanju prethodila su školska natjecanja u šest županija na kojima se prostire Požeška biskupija, a sudjelovale su 34 osnovne škole, 13 četverogodišnjih i jedna trogodišnja srednja škola.

Nakon provedenog natjecanja, proglašene su najuspješnije ekipe. Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojila je OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška (vjeroučenici Bruno Gubić, Korina Ljubičić, Bruna Pernar, Marta Pernar i mentorica Andrijana Petrović). Drugo mjesto je osvojila OŠ kralja Tomislava, Našice (vjeroučenici Gabrijela Nekić, Dora Rigo, Magdalena Štrk, Dominik Zavada  i mentorica Anita Zavada), a treće mjesto osvojila je OŠ Julija Kempfa, Požega (vjeroučenici Leon Baretić, Anja Jakovljević, Mihael Mršić, Tena Stastny i mentorica Anica Srebrović).

U kategoriji trogodišnjih srednjih škola prvo mjesto je osvojila Industrijsko-obrtnička škola Slatina (vjeroučenici Lara Androšević, Oscar Dvojak, Anamarija Marčinković, Ilijana Vidović i mentor Tomislav Peček) dok je u kategoriji četverogodišnjih srednjih škola prvo mjesto osvojila je Gimnazija Nova Gradiška (vjeroučenici Edi Conjar, Ella Conjar, Nikola Lovrić, Lana Marjanović i mentor Marko Milaković). Drugo mjesto osvojila je Katolička gimnazija s pravom javnosti u Požegi (vjeroučenici David Ciraki, Marija Orešković, Petra Španić, Robert Valenta i mentor Tomislav Dokoza), a treće mjesto Gimnazija Požega (vjeroučenici Klara Filić, Helena Jelčić, Gabriel Rašić, Leona Zorić i mentor Ivo Grbeš).

Izvor: Požeška biskupija

 

Komentari
Prethodni članakSvjetski je dan epilepsije – Ljubičasti dan
Sljedeći članakOdržano 66. natjecanje mladih tehničara