Državno natjecanje iz vjeronauka održano je u Osijeku i Đakovu od 3. do 5. travnja 2019. Sudjelovalo je 20 ekipa u kategoriji osnovnih škola i 18 ekipa u kategoriji srednjih škola. Tema ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade bila je „Svjedoci Radosne vijesti u hrvatskom narodu“.

Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojili su učenici Osnovne škole “Mato Lovrak” Nova Gradiška koji su predstavljali Požešku biskupiju i spomenutu školu: Edi Conjar, Nastja Lovrić, Domagoj Ivanišević i Mihael Božić, dok je prvo mjesto za srednjoškolce osvojila vjeronaučna ekipa Gimnazije Velika Gorica iz Velike Gorice.

Tim povodom zlatna četvorka u pratnji svoje mentorice, vjeroučiteljice Andrijane Petrović bila je na prijemu u Biskupskom domu u Požegi kod biskupa A. Škvorčevića koji im je zahvalio što su na najbolji način predstavili sebe, svoju školu, ali i Požešku biskupiju.

Biskup je pohvalio učenike za njihovo zalaganje na području vjeronauka i potaknuo ih da i u svakodnevnom životu, kao i na natjecanju, budu hrabri svjedoci Isusove Radosne vijesti.

Za kraj susreta prigodno je darovao učenike i njihovu mentoricu medaljom svojeg biskupskog ređenja te vrijednom knjigom s pojedinačnom posvetom.

Našim ”Lovrakovcima”  i njihovoj mentorici, vjeroučiteljici Petrović, od srca čestitamo i želimo im sretan put (na nagradno putovanje) u Rim!

Komentari