Lovci Lovačke Udruge ”Kuna zlatica” sa sjedištem u Zapolju započeli su gradnju lovno tehničkog objekta, tj. lovne kuće u Gunjavcima. Priču o lovno tehničkim objektima i lovačkim kućama u prostoru dvaju lovišta općine Rešetari neimenovano su započeli s lovcima iz Gunjavaca koji pripadaju Lovačkoj udruzi ”Kuna zlatica”.

U prekrasnom prirodnom ambijentu u blizini naselja Gunjavci u slavonskom stilu započeli su gradnju lovačke kuće s pomoćnom zgradom i pečenjarom, a planira se urediti lovački ljetnikovac i samo dvorište, kao i dovesti voda s obližnjeg prirodnog izvora. Polako se nekadašnje puke želje, pretvaraju u stvarnost. 

Prema riječima predsjednika Udruge, Marija Jurakovića aktivno se radi, zato su rezultati i više nego vidljivi jer su uz članove udruge u pomoć priskočili svi majstori zidari iz Gunjavaca kako bi se radovi na objektu čim prije priveli kraju.

Sa svojih 30 članova LU ”Kuna zlatica” želi urediti i sagraditi lijepi lovački kompleks kako bi u potpunosti zadovoljili kriterij dobivanja zvanja „lovački kompleks”.

Veliku pomoć pružila je i Općina Rešetari, kao i načelnik Zlatko Aga na čemu se članovi udruge zahvaljuju.

Izvor/Foto: Općina Rešetari

 

Komentari