Ova godina je za lovce počela i više nego uspješno. Osim lova na divljač na blagdan Sveta tri kralja u Lovačkim udrugama “Fazan” Siče i “Posavina” Davor organiziran je i zajednički lov sa gostima na štetočine. Na dijelu lovišta kojim gospodare navedene Udruge, između mjesta Magić Mala i Komarnice, odstreljeno je ukupno 10 čagljeva. Riječ je o jedinstvenom lovu na ovu vrstu u Slavoniji, a i šire.

Inače na našim prostorima obitava zlatni čagalj, odnosno podvrsta europsko – malezijskog čaglja koji je rasprostranjen u Dalmaciji, a unatrag nekoliko godina i u ovom dijelu Slavonije.

Lov su vodili lovnici Željko Emanović i Milan Vidlanović, a najuspješniji lovac bio je Branko Šimunović s 4 odstreljena čaglja. Predsjednici Udruga organizatora, Nenad Čulina ( LU “Fazan”) i Davor Ivan Strinavić ( LU Posavina” ), mogu biti zadovoljni provođenjem ciljeva oba lovačka udruženja.

Dobra tradicija se nastavila, pa je tako poslije uspješnog lova organizirano druženje uz lovački ručak u društvenom domu u Komarnici.

no images were found

Komentari
Prethodni članakPogrebne usluge i cvjećarna Babić – prijevoz pokojnika iz inozemstva
Sljedeći članakOdluka idući tjedan – načelnica Velike Kopanice Ružica Vukovac: Agrarni resor je naš