Izvršni odbor Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije na svojoj je sjednici analizirao rad u 2016. godini, te najavio ono što slijedi u ovoj:

-Protekla godina bila je dobra,produženi su zakupi svih lovišta, a u tijeku su izrade lovno-gospodarskih osnova- istakao je predsjednik tog saveza Mato Grgić.

Dodao je da su provedene brojne humanitarne aktivnosti, te natjecanja u kuhanju lovačkog čobanca, zatim u streljaštvu i kinologiji.

-Tijekom ove godine u potpunosti će se obnoviti objekt Lovačkog saveza u Slavonskom Brodu sa pratećim sadržajima, a u Novoj Gradiški tražimo rješenje kroz kupovinu prikladnog objekta za tamošnji lovni ured – kaže u nastavku Grgić.

Uz to najavljuje daljnje pomlađivanje članova u udrugama jer je već sada prisutno uključivanje dosta mladih ljudi u lovačke redove.

Ovom prigodom upućene su čestitke Damiru Škrinjariću (LU „Posavina“ Slavonski Brod) koji je laureat odličja „Sv. Hubert“ Hrvatskog lovačkog saveza za prošlu godinu. Škrinjarić je više od 30 godina ovlašteni predavač i ispitivač prilikom polaganja ispita za lovce i lovočuvare, sudionik domovinskog rata i višegodišnji društveni radnik brodskog kraja.

Autor: Jelenko Topić

Foto: LU “Srnjak” Cernik, LU “Šljuka” Nova Gradiška i LU “Podložje – Ključevi” Nova Gradiška

 

 

 

Komentari
Prethodni članakIOŠ Nova Gradiška: 16. Međužupanijsko natjecanje vodoinstalatera i instalatera grijanja i klimatizacije / Foto
Sljedeći članakDođite u Malu školu šaha