Proteklog je vikenda održana Izborna skupština Lovačke udruge “Posavina” Davor. Skupština je održana u Vatrogasnom domu u Štivici , a od 62 člana organizacije koje čini 9 počasnih članova, 9 zaslužnih, 3 pridruženih i 41 redovan član, Skupštini je nazočilo 46.

Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske i minute šutnje za sve poginule i preminule hrvatske branitelje i lovce, izabrana su radna tijela skupštine. Radno predsjedništvo djelovalo je u sastavu Adam Tomičić, Franjo Luketić i Vinko Vitolić. Florijan Blažeković i Alojz Abianac činili su verifikacijsku komisiju, Željko Emanović i Miroslav Matošević izabrani su za potpisnike zapisnika Skupštine dok je za zapisničara izabran Tomislav Dokuzović.

Uvodnu riječ održao je predsjednik Lovačke udruge Ivan Štivičić i pozdravio goste: pročelnika županijskog upravnog odjela za poljoprivredu Željka Burazovića, župnika župe Štivica vlč. Josipa, predstavnika Zajednice udruge lovaca Nova Gradiška Mladena Kovačića, predsjednika Lovačke udruge “Kuna zlatica “Adžamovci Maria Jurakovića, predsjednika Lovačke udruge “Gostinac” Rešetari Maria Vukovića i predstavnike medija.

Lovačka udruga “Posavina” preko 19 godina koncesionar je državnog lovišta “Krnad”, a po treći put je ovih dana potvrdila i lovozakup županijskog lovišta “Posavina”. Pročelnik Burazović potvrdio je to uspješnim vođenjem financija, lovno – gospodarske osnove i dobrom etikom lovaca članova Udruge. Ponajviše je pohvalio rad dosadašnje uprave Udruge te svima poželio daljni uspješan rad.

Izvješće o dosadašnjem radu podnio je predsjednik Ivan Štivičić. Protekle godine su nakon dugo vremena upisali nekoliko mladih lovaca te imali jednog pripravnika. Izvršni odbor je održao 12 sjednica,a produžen je zakup lovišta na 10 godina. Za zajedničko otvoreno loviše izradili su novu lovno – gospodarsku osnovu. Radili su i na uređenu lovačke kuće gdje je Andrej Lazić postavio pločice , donaciju člana Zorana Mamića. Počeli su s izgradnjom sretlišta, organizirali su natjecanje u kuhanju čobanca, a od prikupljenog novca kupili su LCD televizor i darovali Osnovnoj školi “Matija Antun Relković” iz Davora. Nažalost tijekom godine došlo je do razmirica među članovima, te je predsjednik Štivičić imenovao privremeni Izvršni odbor koji je djelovao do subotnje Izborne skupštine. Što se tiče lovne sezone, bila je uspješna. Organizirali su i lov na štetočine – čagljeve za zaposlenike Ministarstva poljoprivrede i lovnog inspektorata kako bi ukazali na rastući problem sa štetočinama.
Iz Financijskog izvješća je razvidno da je Udruga poslovala pozitivno, a Stegovni sud udruge u svom izvješću upozorio je na stegovne postupke pokrenute protiv dva lovca.
Nakon dvosatne žestoke rasprave, za predsjednika Lovačke udruge “Posavina” većinom glasova ponovno je izabran Ivan Štivičić, a Izvršni odbor od ove Skupštine broji 11 umjesto dosadašnjih 9 članova. Na Skupštini je dio članova Udruge osporavao i rad dosadašnjeg lovnika za državno loviše, Miroslava Matoševića, međutim isti je većinom glasova “za” ponovno izabran na istu funkciju. Željko Emanović izabran je jednoglasno za lovnika u županijskom lovištu.

Komentari
Prethodni članakGimnazija Nova Gradiška domaćin Županijskog natjecanja iz hrvatskog jezika
Sljedeći članakVeliki poslovni uspjeh Mirele Glavaš i tvrtke Kontoar d.o.o. na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe predstavlja svoj Projekt