Iako broji samo 20 članova Lovačka udruga „Podložje“ iz Gorica pokraj Nove Gradiške to ne utječe na aktivnosti jer ih imaju napretek. Među njima je i nekolicina mlađih lovaca, a i ovdje se u značajnoj mjeri osjeti iseljavanje ljudi sa slavonskih prostora. Gospodare županijskim lovištem „Šagulje“ površine 3943 hektara, a tu najviše obitava fazan, zec, srna, te u prolazu divlja svinja.

-Članovi su lovci našega kraja, dobro se slažemo i dosta radimo u lovištu, a ne izostaju ni zajednička druženja članova, te odlasci na sajmove lovačke opreme- kaže nam Branko Bešlić, predsjednik LU „Podložje“, te dodaje da svake godine imaju dosta trofejnih odstrela s čime se ne mogu pohvaliti mnogo veće udruge, kao ni lovci koji gospodari bogatijim lovištem.

„Podložje“ u svome vlasništvu ima jedan hektar vlastite šume, a uz to svake godine zakupe još tri do četiri hektara poljoprivrednog zemljišta gdje siju kukuruz i druge žitarice zbog potrebe prihrane divljači tijekom zimskih mjeseci. Vlastitim radom uredili su i opremili lovački dom gdje se često okupljaju, druže i zabavljaju, a zasviraju im i tamburaši.

-Podosta problema imamo zbog naleta divljači na vozila, a tijekom protekle  godine smo imali četiri takva slučaja što nas financijski iscrpljuje – kaže nadalje Branko Bešlić, koji je izuzetno dugovječan čelnik jedne udruge jer je predsjednik od daleke 1999. godine. Ove nezgode najčešće se događaju na državnoj cesti Nova Gradiška-Okučani i županijskoj prometnici Visoka Greda-Prvča.

Autor: Jelenko Topić, foto fb

 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakŠto jesti nakon pretjerivanja za blagdane?
Sljedeći članakHumane zvijezde Hrvatske i Humane zvijezde Nove Gradiške remizirale za djecu oboljelu od autizma/ FOTO