Neke ljude, jednostavno, upamtite. Po ponašanju, osmijehu, pozitivi koja, naprosto, zrači iz njih. Jedna od njih je i Ana Čorak iz Nove Kapele.

Teta Anu iz Nove Kapele, pretpostavljamo, znaju mnogi. Djelatnica je to zaposlena u Općini Nova Kapela na mjestu spremačice već pune 32 godine. Uvijek vedra, nasmijana, spremna za akciju i pomoći svakome tko god treba:

– Radila sam ovdje i prije nego što je Općina Nova Kapela osnovana. Najprije sam radila u Matičnom uredu, Brodsko posavskoj županiji, a onda u Općini Nova Kapela. Sretna sam i zadovoljna zbog posla kojeg radim. Volim to i ništa mi nije teško Radim na poslovima spremačice,ako nešto treba dostaviti, napravim i to.

Prije sam dijelila uplatnice za komunalnu naknadu, sad su mi to olakšali, ali radim neke druge poslove. Moj je princip, pomoći svakome, a ako mi nešto ne paše, znate kako kaže naš narod, imaš dva uha, na jedno uđe, drugo izađe. Volim pomoći svakome. Svakoj udruzi koja radi na području naše općine, ako me zamole, uvijek pomogne. Na dočeku Nove godine, za Valentinovo, ma tko god me zamoli, ja sam tu. Priskočim, ako treba, ništa mi nije teško.

Pomažem kuharima, konobarima, članovima udruga… Ja ljude volim i meni je to uživancija. Ostala sam sama, muž mi je umro, imam djecu, pa nastojim i njima pomoći. U slobodno vrijeme bavim se kućanskim poslovima, imam vrt, radim, uživam u životu.

Nije mi jasno zašto mladi ljudi odlaze iz naše Slavonije? Bila sam ja devet godina u Švicarskoj, pretežak je to kruh s puno kora. Vratila sam se ovdje i zadovoljnija sam nego što sam onda bila. Iako imam manje, ovdje sam, svoj na svome. Volim ove ljude, volim svoj kraj i tu ostajem do kraja. Bitno je da je zdravlja, doduše, malo me tlak „muči”, ali riješim ja to. Bitno je da sam među ljudima, svojim poznanicima. Načelnik Ivan Šmit nama je svima djelatnicima velika potpora u radu, a odlično surađujem i sa svima ostalima. Ja sam bila i ostala njihova teta Ana – s osmijehom kaže.

 

Komentari
Prethodni članakSvaki peti srednjoškolac puši: Način života naših adolescenata loš je za njihovo zdravlje
Sljedeći članakNa Crni petak trošimo više nego na Badnjak