Cvijeće privlači naša osjetila mnoštvom oblika, boja i mirisa. Kao naš pratitelj, od davnina je bilo uz nas, kako u važnim životnim trenucima, tako i svakodnevno. Najljepši cvijet ne postoji, svaki se izdvaja svojom posebnošću i nosi određeno značenje, tvrdi naša sugrađanka Đurđica Šandorović.

Vjerujemo da je mnogi znate, možemo je sresti na gotovo svim gradskim događanjima gdje na štandu udruge „KIS” kojoj pripada izlaže sve ono što stvore njene vrijedne ruke:

– Krenulo je spontano, majka mi je godinama uzgajala cvijeće, ja sam nastavila. Imam ga pun vrt, ovisno o godišnjem dobu. S vremenom sam došla na ideju da bih možda taj svoj hobi mogla pretvoriti u nešto drugo. I tako je krenulo. Jedan buket, drugi, zadovoljan kupci i s vremenom sam stekla svoje stalne kupce. Radim svježe bukete, od satena, komušine, ljuske oraha. Kako sam ostala bez posla, tu svoju ljubav sam pretvorila u kakav, takav izvor prihoda. Nastojim pratiti trendove, nešto smislim i tako. Drago mi je da kupci budu zadovoljni. Međutim, epidemija koronavirusa sve nas je usporila, ne možemo više ići po sajmovima, izložbama, sada je to malo stalo, ali svi vjerujmo u bolja vremena. U svakom slučaju što god se zaradi, dobro dođe. Uz to, kada pravim svoje bukete, malo zaboravim na probleme i pustim mašti na volju – s osmijehom kaže Đurđica.

 

Komentari