Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodijelio je javno priznanje Medalju Grada uglednom novogradiškom liječniku Damiru Japundžiću, dr. med., za značajan doprinos i istaknute rezultate na području zdravstvene zaštite.

Damir Japundžić specijalist je interne medicine u Općoj bolnici Nova Gradiška. U svom stručnom usavršavanju završio je postdiplomski studij iz kardiologije, edukaciju iz dijabetologije, a u svom više nego bogatom životnom i radnom iskustvu učinio niz dobrih stvari za novogradišku bolnicu i pacijente. Obnovio endoskopsku dijagnostiku, započeo ultrazvučnu dijagnostiku srca te sa suradnicima unaprijedio neinvazivnu kardiologiju kao i ostale grane interne medicine. Velik je njegov angažman i na obnovi devastirane bolnice za plućne bolesti na Strmcu.

Dragovoljac Domovinskog rata kojeg je proveo u našoj bolnici radeći na zbrinjavanju ranjenih i oboljelih. Član je Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata grada Nove Gradiške.

Zbog dugogodišnjeg rada i u sportu, kao aktivni igrač i nogometni djelatnik dobitnik je niza vrijednih sportskih priznanja. Dugi niz godina predsjednik Nogometnog središta Nova Gradiška, dopredsjednik Županijskog nogometnog saveza, dopredsjednik Saveza sportova grada Nove Gradiške, delegat u Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza. Aktivni je član i jedan od glavnih suradnika novogradiške Udruge dijabetičara kao i Lige za borbu protiv raka.

Aktivan i u društveno političkom životu. U nekoliko mandata obnaša funkciju gradskog i županijskog vijećnika. U cijelom svom životnom angažmanu konstantno se zalaže za unapređenje razvoja grada Nove Gradiške, Županije i cijele Slavonije.

Komentari
Prethodni članakTermini odvoza otpada za Božićne i Novogodišnje blagdane
Sljedeći članakKlub multiple skleroze Nova Gradiška pokazuje kreativnost na Adventskom sajmu