Uvijek nasmijana, spremna za razgovor, lijepu riječ i šalu naša je sugrađanka Jasna Radić. Možete je sresti svakoga dana već od ranih jutarnjih sati na Gradskoj tržnici u Novoj Gradiški. Već osam godina radi u tvrtki “Eko kong” na poslovima održavanja i čistoće, i kako nam danas reče, ništa joj nije teško.

– Teško je kada čovjek u srednjim godinama ili nešto kasnije ostane bez posla, onda tek nastaje problem. Sretna sam što radim, volim ljude, ovaj grad i stalo mi je do njega. Nije svaki puta ni lako ni jednostavno, nekada budem ljuta na neke od naših sugrađana koji bacaju smeće po tržnici, bude tu još svega, no sve mi to sredimo. Trenutno nam problem pričinjavaju golubovi kojih zaista ima puno ovdje na tržnici i stalno moramo čistiti za njima. No, bitno je da klupe i sama Gradska tržnica budu čisti i o tome vodimo računa već od ranih jutarnjih sati – kaže Jasna.

Kroz godine rada na ovom poslu upoznala je i veliki broj ljudi i to joj puno znači:

– Lijepo je popričati s našim sugrađanima, sresti se s njima, ponekad i nekoga saslušati, čuti lijepu riječ. Život u malom gradu ima svoje prednosti, a ja svoju Novu Gradišku nikada ne bih mijenjala za drugi grad. Svakim danom izgleda sve ljepši – vedro odgovara.

Na pitanje dokle tako, jer nije lako raditi po suncu, kiši i hladnoći, spremno kaže:

– Dok me zdravlje bude služilo i steknem uvjete za mirovinu, a onda ću svoje “pomagalo” (metlu) prepustiti drugome.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakOtkriven bombaš iz Slavonskog Broda
Sljedeći članakZa sve ljubitelje francuskog filma započinje “Rendez-vous au cinéma” u novogradiškom Domu kulture