Ljubav prema konjima, tradicija, druženje, putovanja, okupilo je članove Udruge “Konji bili, konji vrani” u asocijaciju s kojom se ponose i koja je već odavno prenijela ime našega grada diljem Hrvatske.

Na sinoć održanoj godišnjoj skupštini osvrnuli su se na rad u proteklom jednogodišnjem razdoblju te utvrdili plan rada za godinu pred nama. Uz članove udruge, prijatelje iz susjednih gradova, rad su skupštine i njenih članova podržali i gosti, pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu Željko Burazović i zamjenica gradonačelnika Grada Nova Gradiška Ivana Trupina.

– Protekla je godina počela pokladnim jahanjima u nekoliko hrvatskih gradova i mjesta. Sudjelovali smo i na sportskim natjecanjima: Naša dva člana Klara Devčić i Dražen Madžarević su vozači, a tu su i ostali članovi tima bez kojih ne bi bilo moguće sve to realizirati.

S obzirom da mi nemamo klub, vozim za klub “Lipicanac” iz Ruščice. Zahvaljujem im što su mi na natjecanjima dozvolili da nosim svoju boju i na leđima ponosno nosim ime Nove Gradiške. U kategoriji jednoprega nastupili smo na trodnevnom Nacionalnom konjičkom turniru u Pleternici. Nisu izostali ni rezultati. Na Hrvatskom prvenstvu osvojili smo drugo mjesto. U kombiniranom Kupu Republike Hrvatske sedam gradova, nakon lošeg starta, ipak smo završili kao treći, a na “Croatia kupu” također smo bili treći – kaže Dražen Madžarević, predsjednik Udruge “Konji bili, konji vrani”.

– Naša je najveća manifestacija natjecanje zaprega “Konji bili, konji vrani” koja je održana 18. lipnja 2017. godine četvrtu godinu zaredom. Na manifestaciji smo odali priznanje starijim konjogojcima, a održan je i Kombinirani kup RH s utakmicama jednoprega i dvoprega. Dobru suradnju imamo s Osnovnom školom “Ante Starčevića” iz Rešetara i Društvom “Naša djeca” Rešetari. Sudjelovali smo i na brojnim manifestacijama konjogojskih udruga te organizirali humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za našeg sugrađanina Josipa Samardžiju. Obilježili smo i božićne i novogodišnje blagdane, a u ovoj godini nastavljamo dalje. Želim zahvaliti svim svojim članovima na radu i doprinosu funkcioniranju naše udruge – zaključio je Madžarević.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakPad broja zaposlenih zabilježen je u 12 područja djelatnosti
Sljedeći članakPoznate okolnosti teške prometne nesreće u Starom Petrovom Selu, policija provodi povećani nadzor u prometu