Javnim skupom djece u Gradskom parku, jučer je u Novoj Gradiški započela tradicionalna manifestacija, Dječji tjedan. U tjednu pred nama DND Nova Gradiška organizira razne aktivnosti; Bajkaonice za vrtićku i školsku djecu, Kreativnu ekološku radionicu, besplatnu projekciju filma u organizaciji POU MAR-a. Također, članovi Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća susrest će se s gradonačelnikom i predstavnicima gradske vlasti, a sve će završiti u subotu, 7. listopada uz obiteljske igre u Gradskom parku.

“Tjedan je ovo koji bi trebao biti najveseliji i najraspjevaniji u našem gradu. Tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna je VJEŠTINA, s posebnim naglaskom na razvijanju vještina u području STEM-a. Društvo naša djeca već godinama organizira ovu manifestaciju i želimo podsjetiti sve da djeca trebaju imati važno mjesto u svakodnevnom životu, a roditelje i sve druge osvijestiti koliko je važno osnaživati djecu za neki budući život, naučiti ih odgovornosti, njihovim pravima i obvezama i pružiti im kvalitetne aktivnosti koje će njihove potrebe zadovoljiti.” – rekla je Natalija Golovrški nastavnica i volonterka DND Nova Gradiška.

U ime Grada Nova Gradiška okupljene je mališane, odgojitelje i učitelje pozdravila je Sara Šefer.

Uz prigodni program, ples i pjesmu djeca su podsjetila sve odrasle da je djeci najvažnije pružiti ljubav, ali i da imaju pravo na igru, sretno odrastanje, obrazovanje.

 

Komentari
Prethodni članakObilježena 32. obljetnica ustroja novogradiške 121. brigade Hrvatske vojske
Sljedeći članakGradsko vijeće: Kada će početi s radom Gradska tržnica, novi dječji vrtić, zašto kružni tok kod groblja…