Manifestacija “Ljeto u knjižnici” ovoga tjedna za svoje posjetitelje pripremila je čak dvije edukativno kreativne radionice. 

Nakon što su knjižnički mališani početkom tjedna uživali u brojnim društvenim igrama, u radionici pod nazivom “Čarobna igraonica” za kraj tjedna ostavili su druženje s Indijancima kroz radionicu “Indijancima ulaz odobren”. Naravno, nisu pravi potomci Indijanaca stigli na Dječji odjel novogradiške Gradske knjižnice, nego oni iz knjiga, legendi, priča. 

Voditeljice Biljana Dakić i Senka Serdar poučile su posjetitelje likovno literarne radionice povijesti plemena Indijanaca, njihovim običajima i ljubavi s prirodom. 

Osim priča o Indijancima, sudionici radionice koristili su upravo prirodne materijale kako bi izradili predmete kakvim su Indijanci ukrašavali svoje šatore. 

Pažljivo su slušali mladi posjetitelji knjižnice svoje voditeljice, upijali riječi kroz koje im je Biljana Dakić pretakala život Indijanaca i koncentrirano stvarali svoje šarene ukrase prema uputama Senke Serdar. 

Oduševljenje još jednom radionicom ljetne manifestacije koju obožavaju svi mladi nije se moglo sakriti niti ovoga puta, a svi su se složili kako djelatnici knjižnice, tako i mališani da jedva čekaju sljedeću. 

Srećom na sljedeću radionicu “Ljeta u knjižnici” neće se morati dugo čekati. Već u ponedjeljak voditeljice Snježana Alasić i Biljana Dakić sve zainteresirane očekuju na novoj likovno-literarnoj radionic  pod nazivom  “Ljeto na panonskom moru: plovimo i čitamo”. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakRock Starci uz Partibrejkerse večeras slave 18.rođendan
Sljedeći članakPartijem za mlade započele još jedne Gastro večeri u Batrini