U Lipiku će se od 30. lipnja do 2. srpnja ove godine održati Cedevita Lipik 3×3 Challenger.

O snazi Cedevita Lipik 3×3 Challengera dovoljno govori podatak da će na njemu nastupiti 8 od 10 najboljih svjetskih, odnosno trenutno 10 najboljih europskih 3×3 ekipa. Gledajući pojedinačan ranking, u Lipiku će zaigrati 35 najboljih svjetskih igrača koji su trenutno u Top 50!

FIBA je lani Lipik 3×3 Challenger proglasila najjačim na svijetu, prema zbroju službenih bodova svih igrača koji su nastupili na ovom turniru, a sudeći po snazi ekipa koje će zaigrati na Cedevita Lipik 3×3 Challengeru, Lipik je i ove godine najozbiljniji kandidat da obrani ovu prestižnu titulu.

Naime, u Lipiku ćemo 30. lipnja i 2. srpnja uživo imati prilike gledati 8 od 10 trenutno nabolje rangiranih svjetskih 3×3 ekipa, odnosno trenutno najboljih 10 europskih 3×3 ekipa.

Za Cedevita Lipik 3×3 Challenger očekuje se veliki interes medija i sve brojnije 3×3 svjetske populacije koja prati ovaj najpopularnij urbani sport, prema istraživanju Međunarodnog olimpijskog komiteta. Sve utakmice će diljem svijeta prenositi putem live streminga na FIBA youtube kanalu, a regionalnu pokrivenost osigurali su televizijskim prijenosom uživo, putem 1. programa ARENASPORT televizije pa će slika iz Lipika ići u Hrvatsku, Srbiju, Bosni u Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju.

FIBA je u organizacijskim smislu Lipiku iskazala još jedno velik priznanje i povjerenje. U sklopu Cedevita Lipik 3×3 Challengera, po prvi puta u Hrvatskoj i regiji će biti organizirana stručna Akademija 3×3 sudaca koju organizira FIBA, a kojoj je domaćin Lipik. Tako bi u Lipiku službeni 3×3 suci trebali postati 12 sutkinja i sudaca iz Hrvatske, Srbije, Italije, Španjolske, Francuske, Češke i Ukrajine.

– Smatramo da je organiziranje Cedevita Lipik 3×3 Challengera ujedno i pozitivna poruka da je i u današnja teška vremena, i u tako malim sredinama kao što je Lipik (2.170 stanovnika prema popisu iz 2011.), moguće uz puno entuzijazma, ljubavi, volje i truda organizirati događaj na svjetskom nivou! Drugim riječima, moguće je živjeti svoje snove – ističu organizatori.

 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakDanas u Novoj Gradiški predstavljanje Godišnjaka Matice hrvatske i dodjela nagrada najboljim učenicima
Sljedeći članakKružni tok kod župne crkve uskoro bi trebao biti pušten u promet / photo