Svima koji planiraju doći za Uskrs i provesti nekoliko dana s obitelji koordinator bolničke zapovjedne grupe dr. Boris Lovrić uputio je obavijest.

-” Najbolje je ne dolaziti na uskršnje blagdane, svi koji dođu u Hrvatsku moraju u samoizolaciju. To nema smisla, dolaze iz sredina gdje je puno više zaraženih, bila bi šteta narušiti ovo što imamo u našoj županiji. Moramo biti disciplinirani, sami vidimo da se pojavljuje i niz drugih pitanja oko koronavirusa. Minimalizirajmo nepotrebne dolaske. Ako želimo biti odgovorni, odustat ćemo od bilo kakvih putovanja. Čuvajmo naše starije. Moramo biti pametni i razumni i ovu situaciju što bezbolnije proći.”

Što se tiče nošenja maski dr. Lovrić je rekao:

– ” Maske možete nositi jer na taj način više čuvate druge ljude nego sebe. Ako ih nosimo iz tog razloga, sasvim je opravdano. Zaraza je moguća kod osoba koje nemaju simptome, mogu prenijeti zarazu i prije pojave bilo kakvih kliničkih smetnji.”

U novogradiškoj bolnici u jednom danu rođeno je pet beba:

-” Jutros je bio treći porod, kroz dan imamo još dva, i to su zaista lijepe vijesti u ovim tmurnim danima.”

Dr. Lovrić je naglasio kako će uvođenje ovih mjera i njihova primjena u budućnosti dobro doći i kod svih ostalih virusnih bolesti.

-“Respiratorne bolesti šire se kapljično, pa i drugi virusi koji su prisutni stalno. Uvijek je preporuka držati distancu, nema potrebe unositi se drugima u lice, ne kašljati u dlan, ako ćemo sve ove standardne higijenske mjere primjenjivati i u budućnosti i ostati pod normalne, dobro za nas.”

Komentari
Prethodni članakBesplatna aplikacija za izdavanje propusnica
Sljedeći članakZbog koronavirusa: Zatvara se poštanski ured u Zapolju