Kako tvrde epidemiolozi koronavirus je obuzdan i stavljen pod kontrolu pa su popustile ili ukinute brojne mjere prevencije koje omogućavaju da se normalizira ukupan život. Građani su jedva čekali ponovo organiziranje i održavanje raznih aktivnosti u našem gradu.

Iz Pučkog otvorenog učilišta MAR tako su s veseljem organizirali novu manifestaciju pod nazivom LICA IZA SLIKOVNICA, u kojoj su na zanimljiv i djeci prihvatljiv način, uz moderirano druženje s ilustratorima i autorima slikovnica, djeca upoznala put od ideje do ukoričene slikovnice.

– Nakon dva mjeseca neaktivnosti zbog pandemije koronavirusa napokon smo uspjeli organizirati manifestaciju u novogradiškom gradskom parku čiji je pokrovitelj Ministarstvo kulture i GNG.  Jučer smo ugostili akademsku slikaricu i spisateljicu Nikolinu Manojlović Vračar te književnicu Sanju Lovrenčić, koja je predstavila svoje radove za djecu. Tu je i Mingsheng Pi, koji je ilustrirao nekoliko Sanjinih knjiga i Ivu Valentić, također likovna umjetnica, na zanimljiv način uz tumačenje znakovnog jezika (Mingshen je gluhonijem) približila posao ilustratora slikovnica – rekla je ravnateljica Učilišta Danijela Juranović

Susreti će se cijeli tjedan održavati u gradskom parku, uz sve mjere opreza i socijalnu distancu, a u slučaju lošeg vremena u Domu kulture.

Zbog ograničenog broja sudionika, susreti će se održavati SAMO ZA UNAPRIJED DOGOVORENE DOLASKE.

 

Komentari