Riječka grupa Let 3 s antiratnom pjesmom “Mama ŠČ” plasirala se u utorak u završnicu Eurovizije u Liverpoolu, što je prvi ulazak u finale hrvatskih predstavnika na europskom glazbeno-televizijskom natjecanju od 2017. godine. Publiku u dvorani u Liverpoolu su oduševili, ali hrvatski predstavnici na izboru za pjesmu Eurovizije tema su i gotovo svih korisnika na društvenim mrežama – bilo oduševljenih, bilo onih za koje je ovaj nastup ipak bio previše. Popularnosti svjedoče i pregledi na YouTubeu – njihov nastup je, naime, pregledan najviše puta..

Hrvatska je ušla u finale, a uz nju idu još i Moldavija, Švicarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Srbija i Norveška.

U prvom dijelu finala Eurosonga nastupit će predstavnici Srbije, Finske, Portugala, Švicarske, Francuske, Italije, Španjolske i Švedske. Još nije određen točan raspored nastupa, a on će biti poznat tek u četvrtak navečer, objavljeno je na službenim stranicama Eurosonga.

Prlja iz Leta 3 nakon nastupa je poručio:

“Dobro večer svima! Inspiracija nam je ta što nam je cilj svijet uvijek napraviti svijet boljim mjestom. Ova naša malo glupava, ali zapravo pametna pjesma služi kao antiratna pjesma i vjerujemo da u ratovima pobjednik ne postoji, samo žrtva. Zaustavite jeb*** ratove!”

Foto: Facebook LET3

Komentari
Prethodni članakDeliberacija u Novoj Gradiški: Kako se boriti protiv internetskog nasilja?
Sljedeći članakNove medalje za novogradiške karatiste