DJEVOJČICA LAKŠE OZLIJEĐENA

U Slavonskom Brodu, jučer, u 13.15 sati, u Kuhačevoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđena 10-godišnja djevojčica. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 56-godišnjak upravljao autobusom za prijevoz školske djece, kojega je zaustavio na kolniku u blizini osnovne škole. Iz autobusa je izašla 10-godišnjakinja i započela pretrčavati kolnik, što je uočio 73-godišnji vozač osobnog automobila, koji se u tom trenutku kretao kolnikom. Vozač osobnog automobila je započeo kočiti, no nije uspio zaustaviti automobil, već je udario u djevojčicu. Ozlijeđenoj djevojčici je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, kojom prilikom su ozljede okvalificirane kao lakše. Policijski službenici su alko testirali vozače, te u organizmu vozača nisu očitali koncentracije alkohola. Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i utvrđivanje ostalih činjenica, te će nakon utvrđenog protiv počinitelja biti podnesena odgovarajuća pismena mjerodavnima.

POLICAJCI KOD DVIJE OSOBE PRONAŠLI I ODUZELI DROGU

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su jučer, kod dvije osobe pronašli i oduzeli manju količinu droge, te utvrdili prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i prekršaj iz Zakona o strancima.

Temeljem naloga Općinskog suda, Stalna služba (prekršajni odjel) u Novoj Gradiški, policijski službenici su dana 28. siječnja, pretražili obiteljsku kuću i druge prostorije, u Novoj Gradiški, koje koriste 42-godišnjakinja i 36-godišnjak. Pritom su pronašli i oduzeli 3,2 grama droge amfetamin – speed, te 12 komada tableta koje se nalaze na popisu droga. Policijski službenici protiv 42-godišnjakinje podnose optužni prijedlog Općinskom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Nadalje je utvrđeno da 36-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine boravi nezakonito u Republici Hrvatskoj, čime je počinio prekršaj iz Zakona o strancima, te mu je izdan prekršajni nalog. Također je doneseno rješenje o njegovu protjerivanju iz Republike Hrvatske uz izrečenu zabranu ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od godinu dana.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su 28. siječnja, u 22.40 sati, prilikom izlaska iz Republike Hrvatske kontrolirali osobni automobil, slovenskih nacionalnih oznaka i 24-godišnjeg vozača. Tom prilikom su pronašli i oduzeli 7,7 grama droge marihuana. Policijski službenici protiv 24-godišnjaka podnose prekršajni nalog Općinskom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Komentari