U Hrvatskoj raste broj novozaraženih koronavirusom. Nastava se većinski provodi u školama, a iako je u zadnjem tjednu vidljiv lagani rast broja zaraženih učenika, prema podacima Ministarstva, takvih zapravo ni u jednoj županiji nema puno.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nedavno je pokrenulo aplikaciju u kojoj je moguće pratiti kretanje novozaraženih učenika po županijama. U posljednje vrijeme bilježi se veći dnevni porast broja novozaraženih u općoj populaciji, pa su u posljednja 24 sata zabilježena 962 nova slučaja.

Najviši postotak zaraženih učenika je u Dubrovačko-neretvanskoj

Iz podataka Ministarstva znanosti i obrazovanja vidljivo je kako se rast bilježi i u školama, gdje su zaražena 452 učenika.

Stanje po ostalim županijama možete vidjeti u tablici ispod.

Najviše škola je na A modelu

Kada je riječ o modelima nastave i dalje uvjerljiva većina škola trenutno provodi A model, odnosno svi učenici su u školi. Taj model provodi se u čak 75% škola.

Mješoviti B model, prema kojemu su učenici dva dana u školi, tri na nastavi na daljinu (i obrnuto) ili tjedan dana u školi, tjedan na online nastavi, provodi se u malo više od jedan posto škola. Model C, odnosno isključivo nastava na daljinu provodi se u samo 2,42%, odnosno 32 škole u Hrvatskoj. Preostale škole, kao što možete vidjeti u tablici u nastavku, provode neki od kombinacija modela.

Izvor: Srednja.hr
Foto: Ilustracija/Internet

 

Komentari
Prethodni članakOriovac i Slavonija uz bok New Yorku, Londonu, Sydneyju…
Sljedeći članak7.a Poručio: “Dajemo vam otiask i ostavljamo trag – Živimo život bez nasilja”