Kako bi omogućili neprofitnim udrugama da steknu potrebna znanja i vještine u pripremi prijedloga projekata za ishođenje financijskih sredstava iz lokalnih, regionalnih i nacionalnih izvora financiranja, Grad Nova Gradiška danas i sutra organizira edukativni seminar. Voditeljica je seminara savjetnica za europske fondove u gradu Nova Gradiška, direktorica Konzultantske tvrtke “Sintagma” Senka Vranić:

– Krenuli smo s prvim ciklusom seminara za neprofitni sektor kako bi jednim uvodnim dijelom dali osnovne smjernice u razvoju svijesti neprofitnog sektora o potrebi korištenja metodologije upravljanja projektima koja se koristi kod ishođenja financijskih sredstava izvan grada Nove Gradiške, ali i natječaja za potporna sredstva u gradu.

Seminar se sastoji iz dva dijela:

– Koncipiran je tako da će u prvom dijelu polaznici dobiti osnovne smjernice i naputke što sve sadrži natječaj, kako ga tražiti, pratiti zakonsku regulativu te osnovne dijelove projektnog obrasca, kako ga pripremiti i razumijevati. U drugom dijelu ćemo kroz praktične primjere nastojati polaznicima seminara pomoći oko nejasnoća te pomoći im pri izradi prijedloga projekata prijavitelja. Za kvalitetan projekt potrebno je, prije svega, inovativnost, jednostavnost, jasnost, razložnost i dosljednost određenog projekta. To konkretno znači da je on razumljiv, da svojim realizacijom dovodi do mjerljivih ciljeva i rezultata, da je vremenski dobro postavljen i financijski projektiran – kaže Vranić.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakVozio teretnjak s 1,71 g/kg alkohola u krvi
Sljedeći članakNiže cijene odvoza komunalnog otpada u općini Rešetari