“Vatru gasi, brata spasi”, od davnina vatrogasno je geslo svih vatrogasaca, no u ovom slučaju novogradiški vatrogasci osim svojoj braći vatrogascima odlučili su pomoći i Udruzi slijepih Nova Gradiška na vrlo simboličan način. 

Na inicijativu članice DVD-a Nova Gradiška, Aleksandre Pavlice, od ponedjeljka, 29. listopada do 31. listopada, dan prije Svih svetih, vatrogasci će ispred Vatrogasnog doma u Novoj Gradiški prodavati lampione. Cijena neće biti određena, svaki kupac ponaosob moći će za lampione dati dobrovoljan prilog, a sav prikupljeni novac donirat će novogradiškoj Udruzi slijepih. 

Zapovjednik JVP NG, Siniša Makovičić kazao je zašto su se odlučili baš za tu novogradišku Udrugu.

-”Član DVD-a Nova Gradiška i zaposlenik JVP NG, Matej Houdek ima prijatelja koji je član spomenute Udruge, riječ je o Adrijanu Szabi, kojeg i Novogradiščani dobro poznaju. Adrijan nas često posjećuje i mogu reći da je i naš prijatelj, stoga smo se odlučili da novac doniramo upravo Udruzi slijepih, kojoj će novac sigurno pomoći u daljnjem radu” – rekao je Makovičić 

Ponosna i sretna zbog suradnje je i predsjednica Udruge Slijepih, Manuela Kumić

-”Zahvalni smo našim vatrogascima što su na ovaj način odlučili pomoći našoj Udruzi, ali želim napomenuti iako oni pomažu nama i njima su sredstva za rad prijeko potrebna. Podcijenjeni su u našem društvu, a bez njih puno toga ne bi funkcioniralo. Ovo je pozitivan i lijep primjer i nadam se da će se mnogi odazvati ovoj humanitarnoj akciji i pomoći radu naše Udruge” – ponosno je zaključila Kumić. 

Dobro je činiti dobro, stoga je na vama da ovoga puta umjesto u velikim trgovačkim centrima lampione za Sisvete ipak kupite ispred Vatrogasnog doma u Novoj Gradiški. 

Foto: Ilustracija 

Komentari
Prethodni članakUhićen Novogradiščanin koji je provalio u trgovinu računala
Sljedeći članakSvjetski dan audiovizualne baštine u Domu kulture