Popuštanje epidemioloških mjera i početak nastupa i smotri s veseljem su dočekali članovi kulturno umjetničkih društava i udruga. Među njima i članovi Kulturno umjetničkog društva Vrbje koje 29. srpnja očekuje nastup na 55. Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu.

Budući je ove godine tema Smotre „Nematerijalna kulturna kao živa baština”, Kulturno umjetničko društvo Vrbje predstavit će se s četiri nematerijalna kulturna dobra, bećarcem, šetanim kolima ,sviranjem na tamburi samici i svatovcem.

– Smotra Međunarodna smotra folklora Zagreb najuglednija je manifestacija folklornog amaterizma u Hrvatskoj posvećenog njegovanju i prikazivanju zavičajne baštine. Održava se u Zagrebu od 1966. godine, sljedbenica je smotri hrvatske seljačke kulture organiziranih 1930-ih godina, predstavlja i promiče baštinjene vrijednosti svih naroda i kultura te pridonosi nastojanjima da se u globaliziranom svijetu sačuvaju kulturne različitosti. Kulturno umjetničko društvo Vrbje je na nastup pozvao prof. Vidoslav Bagur, jedan od selektora Međunarodne smotre folklora Zagreb. Nastup na Smotri moći ćete pogledati 29. srpnja u 21,00 h u izravnom prijenosu na HRT.

Profesor Bagur nedavno je boravio u Vrbju kako bi vidio naš nastup i ujedno snimio spot za promidžbeni program smotre – kaže Zvonko Šantić, umjetnički voditelj Kulturno umjetničkog društva Vrbje.

 

Komentari
Prethodni članakNajbrojniji i najčešći prekršaji: Četiri ubojice u prometu
Sljedeći članakNova Gradiška: Policijski službenici i HGSS spasili 80-godišnjaka