Kuglački klub “Obrtnik – BAM” Nova Gradiška osnovan je 2014. godine i uključio se u Sportski savez Nove Gradiške i Kuglački savez Brodsko – posavske županije. Proteklog vikenda je održana redovna izvještajna skupština na kojoj su se malobrojni članovi imali s čim pohvaliti. Kao glavni ciljevi kluba istanuto je plansko i organizirano razvijanje kuglačkog sporta, omasovljenje i postizanje što boljih rezultata kroz razvijanje i unapređenje suradnje s drugim sportskim klubovima.

O broju igrača i članova predsjednik kluba Josip Tokić kaže kako trenutno imaju 12 registriranih igrača, upravu kluba, podupiruće članove i dvanaestak djece. Reorganizacijom kuglačkih liga u natjecateljskoj sezoni 2016./2017. godini klub se temeljem teritorijalnog ustrojstva natjecao u 4. Hrvatskoj kuglačkoj ligi Regija Istok – zona Požega. Postigunitm rezultatima su zadovoljni s obzirom da igrači imaju tek trogodišnje natjecateljsko iskustvo.

Od rujna protekle godine u svom klubu okupljaju i mlade igrače odnosno djecu. Za njih su osigurani oprema, treninzi i trener. Djeca se natječu u Međužupanijskoj kuglačkoj ligi u kojoj sudjeluju klubovi iz Novske, Pakraca, Siska i Nove Gradiške. Što se tiče financiranja kluba, snalaze se sami i većinu troškova snose sami.

Komentari