Čast predstavljanja Brodsko-posavske županije na ovogodišnjoj Smotri izvornog folklora Karlovačke županije pod nazivom “Igra kolo” izborili su članice i članovi KUD-a “Vrbje” iz Vrbja.

Vrbljani su se predstavili našim prepoznatljivim pjesmama i plesovima Novogradiškog kraja, a posebno su zapažene bile izvedbe šetanih kola, koja su zaštićena nematerijalna kulturna baština pod Ministarstvom kulture Republike Hrvatske.

Po uzoru na mnogobrojne smotre diljem Hrvatske, od 1997. godine se u gradu podno Kleka, Ogulinu, svakog prvog vikenda mjeseca lipnja održava Smotra izvornog folklora Karlovačke županije pod nazivom “Igra kolo”. Smotru organiziraju Pučko otvoreno učilište Ogulin i KUD “Klek” a pokrovitelji su grad Ogulin i Zajednica amaterskih kulturno umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije. Smotru financijski podupiru i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Karlovačka županija. Smotra surađuje s Institutom za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba, čiji djelatnici redovito smotru prate, te s Posudionicom i radionicom narodnih nošnji iz Zagreba.

Kako je istaknula predsjednica KUD-a Marijana Sekulić, izuzetno su ponosni na odlične kritike stručnog žirija, što im daje poticaj za danji rad.

Čestitke KUD-u “Vrbje” !

Komentari
Prethodni članakUmirovljenici – Obavijest!
Sljedeći članakRešetari: Malo veselija vozačica zadržana u policiji do otriježnjenja