Članovi Kulturno umjetničkog društva “Vrbje” nastavljaju s nastupima i gostovanjima. Kako nam javlja predsjednica društva Marijana Sekulić, protekle nedjelje, 16. rujna nastupili su na čuvenoj manifestaciji folklora i narodne baštine, 53. “Vinkovačkim jesenima”.

Upravo je ova manifestacija, koju podupire Ministarstvo kulture i hrvatska Vlada, sjajna prigoda da ogroman broj naših ljudi vidi koliko je lijepo izložiti ono što nam je dala naša povijest, običaji i ono što u svojoj biti hrvatski narod jest.

Na Folklornim večerima ovogodišnjih “Vinkovačkih jeseni” nastupilo je 51 folklorno društvo, među njima i predstavnici naše Brodsko posavske županije, KUD “Vrbje” i KUD “Bebrina”.

– Za nastup na “Vinkovačkim jesenima” odabrani smo na ovogodišnjem “Brodskom kolu”, sudjelovali smo u svečanom mimohodu, a nakon toga predstavili se i u folklornom programu manifestacije. Izveli smo pjesme i plesove Slavonije i našega kraja, a za nastup nas je pripremio naš voditelj i koreograf Zvonko Šantić. Ponosni smo što smo bili sudionici ove vrijedne manifestacije, a sada idemo dalje. Očekuje nas nastup na Državnoj smotri pjevačkih skupina u Sisku – kaže Marijana Sekulić.

 

no images were found

Komentari