„Rešetarima za Božić“ naziv je koncerta kojeg članovi Kulturno umjetničkog društva  Rešetari i njihovi gosti organiziraju u petak, 29. prosinca u 18,00 sati u školskoj sportskoj dvorani u Rešetarima. Uz domaćine, članove KUD-a „Rešetari“,  na koncertu će nastupiti i gosti, učenici Osnovne škole „Ante Starčevića“ iz Rešetara, KUD „Godinjak“ i „Češka beseda“ iz Jakšića. Organizatori su se i ovoga puta pobrinuli za bogat folklorni i zabavni program u kojemu će posjetitelje provesti velikim dijelom Lijepe naše.

Tradicionalni je ovo koncert društva iz Rešetara koje je svojim radom i postojanjem već odavno opravdalo razloge svog osnivanja i postojanja. U društvu djeluje folklorna i tamburaška sekcija, a vrijednu suradnju ostvaruju i s učenicima Osnovne škole „Ante Starčevića“ gdje svoje prve plesne korake uče budući plesači društva.

-Moramo se pohvaliti da smo, kako bi očuvali tradiciju našeg kraja, ali i izgradili buduće članove društva pokrenuli malu školu tambure i folklora u kojoj aktivno sudjeluje 30 djece u dobi do 10 godina starosti i na koje smo jako ponosni. Vjerujem da će posjetitelji i ovoga puta otići zadovoljni s našeg koncerta. Naše društvo izvest će koreografije Banata, Posavine i romske igre, dok će se najmlađi predstaviti pjesmama i plesovima iz Slavonije. Želimo našoj publici predstaviti sve ono što radimo tijekom godine i ujedno uputiti blagdansku čestitku – kaže Irena Cindrić, predsjednica KUD-a „Rešetari“.

 Ukoliko želite uživati u sjajnom folklornom programu i izvedbama  domaćina i gostiju, svakako dođite u petak, 29. prosinca u 18,00 sati na Božićni koncert Kulturno umjetničkog društva „Rešetari“.

Komentari
Prethodni članakOdržan program ”Božić po Štivički”
Sljedeći članakBožićna čestitka Općini Rešetari – 1,79 milijuna kuna iz EU fondova za ruralni razvoj