Za članove Kulturno umjetničkog društva “Radinje” Siče nema predaha. Već nakon 22. smotre dječjeg folklora čiji su uspješni domaćini bili protekle nedjelje, i protekli im je tjedan bio pun nastupa i gostovanja.

Članovi dječje skupine KUD-a “Radinje” proteklog su petka sudjelovali na dječjoj smotri folklora u Antunovcu koja se održavala u sklopu manifestacije “Antunovački dani”. Domaćini su im bili članovi KUD-a “Korijeni Pustare” koji su im bili gosti na dječjoj smotri folklora.

U nedjelju su, pak, putovali u Sloveniju.

Na međunarodnoj smotri folklora u mjestu Lancova vas predstavljali su našu zemlju i Brodsko posavsku županiji u konkurenciji devet europskih zemalja.

– Predstavili smo se pjesmama i plesovima Slavonije i svoga kraja, izuzetno smo dobro primljeni, a suradnja će se nastaviti i dalje. S domaćinima smo se dogovorili da ćemo ih ugostiti na našoj Smotri folklora “Županija igra i pjeva” u veljači sljedeće godine. Nastavljamo i dalje radno. Očekuju nas radne akcije i nastup ove nedjelje na Smotri folklora “Lidas” u Pleternici – kaže Ivica Šebelić, predsjednik i voditelj KUD-a “Radinje” Siče.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakMama curice koja je umrla od ospica: ‘Cijepite svoju djecu…’
Sljedeći članakNK ”Sloga” Nova Gradiška organizira ljetni nogometni kamp