Za očekivati je kako će Vučinić, službeno, Glavača ‘uvesti u posao’ u ponedjeljak 18. siječnja u jutarnjim satima, tako što će, u uredu gradonačelnika, prisustvovati primopredaji vlasti iz ruku HDZ-ovog gubitnika Bigovića u ruke HDZ-ovog povratnika Glavača.

NOVA GRADIŠKA – Nakon što je 17. prosinca novogradiško Gradsko vijeće, ustvari, izglasalo nepovjerenje gradonačelniku Željku Bigoviću – na način da nisu usvojili njegov prijedlog proračuna Grada za 2016. godinu, niti Odluku o privremenom financiranju – i nakon okončanja kalendarske 2015. godine, sukladno zakonskim pravima i obvezama, ovdašnji predstojnik Ureda državne uprave, Mario Vučinić, pokrenuo je postupak za imenovanje povjerenika Vlade, čija primarna zadaća će biti, u roku od 90 dana, organizirati i sprovesti nove izbore za Gradsko vijeće, gradonačelnika i njegove zamjenike.

Budući da je Vlada, svim predstojnicima svojih ureda, naložila neka do 8. siječnja dostave imena ljudi koje predlažu za povjerenike (bit će ih desetak) revnosni Vučinić, u utorak 5. siječnja, Vladi je dostavio prijedlog neka u Novoj Gradiški njezin povjerenik bude Krunoslav Glavač, dipl.ing.stroj.

Sve one koji prate lokalnu politiku, ne malo, Vučinić je iznenadio svojim prijedlogom. Naime, iako je sam pripadnik SDP-a, za vladina povjerenika predložio je jednog od donedavnih lidera novogradiškog HDZ-a: bivšeg zamjenika gradonačelnika i kandidata za gradonačelnika na izborima 2009. godine.

U ponedjeljak, 11. siječnja, na tzv. koordinaciji Vlade, svi predloženi kandidati trebali bi biti uvršteni u dnevni red Vlade koja će zasjedati, vjerojatno, u četvrtak 14. siječnja 2015.  Dakle, za očekivati je kako će Vučinić, službeno, Glavača ‘uvesti u posao’ u ponedjeljak 18. siječnja u jutarnjim satima, tako što će, u uredu gradonačelnika, prisustvovati primopredaji vlasti iz ruku HDZ-ovog gubitnika Bigovića u ruke HDZ-ovog povratnika Glavača.

Izvor : SBplus/Jerko Zovak

Komentari
Prethodni članakRešetarci i Kanfanarci nastavljaju prijateljstvo / Foto
Sljedeći članakPOPIS PRISLUŠKIVANIH NOVINARA PO REDAKACIJAMA, među njima i Đurđa Aleksić, Radio Nova Gradiška.