Općina Staro Petrovo Selo, kako smo ranije i pisali, provodi projekt vrijedan  1.499.767,78 kuna. Riječ je o projektu „Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici“. 

Projekt je odobren u sklopu poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Nositelj projekta je Općina Staro Petrovo Selo, a partneri u projektu: Opća bolnica Nova Gradiška, Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška, Udruga Matice hrvatskih umirovljenika Općine Staro Petrovo Selo, Udruga Gluhih i nagluhih Nova Gradiška.

Svrha projekta je ublažavanje socijalne isključenosti starijih osoba koje žive u samostalnom kućanstvu u prometno izoliranim naseljima, širenjem i unapređenjem kvalitete socijalnih usluga, te uspostavljenje bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života članova obitelji koji skrbe o njima, dok je ciljeva nekoliko:

1. Osigurati aktivnosti i prostor za osobni razvoj 100 starih i nemoćnih osoba s područja općine Staro Petrovo Selo koje su u riziku od siromaštva.
2. Ojačati članove obitelji ovisnih starijih osoba za skrb o starim i nemoćnima, te za usklađivanje poslovnog i privatnog život.
3. Osnažiti kapacitete 8 stručnjaka za pružanje socijalnih usluga za starije osobe

Ciljane skupine su sve osobe starije životne dobi (65+), članovi njihovih obitelji, stručnjaci koji skrbe o starijim osobama.

Osim navedenih elemenata, kroz projekt su odobrena i sredstva za pružanje usluge prijevoza i pratnje starim i nemoćnim osobama u ukupnom iznosu od 339.480,00 kuna, a od toga 150.000,00 kuna namijenili su za kupnju novog automobila, koji je stigao u Općinu.

Naime, kroz osiguravanje usluge prijevoza za stare i nemoćne omogućit će se prevladavanje prometne izoliranosti korisnika. Osim toga, osigurat će se usluga prijevoza liječniku, u ljekarnu, centru za socijalnu skrb, rehabilitaciju, psihologu i na ostale aktivnosti koje su im do sada bile nedostupne, a utječu na kvalitetu života.

Detalje vezane uz projekt možete pronaći OVDJE, a ako želite sudjelovati u spomenutom projektu detaljnije informacije navedene su OVDJE. 

Komentari
Prethodni članakPotraga za nestalim pripadnikom Hrvatske vojske
Sljedeći članakStožer CZ BPŽ: Evidentirana su dva nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2