KRIVOTVORENJE ISPRAVA

U utorak, 2. studenog 2021. oko 10.30 sati na granični prijelaz Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, pristupio je 19-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Prilikom granične kontrole, kako bi udovoljio uvjetima ulaska, 19-godišnjak je graničnim policajcima predočio Obrazac Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, koji služi za prijavu osoba koje obavljaju djelatnost u dvije ili više država članica Europske unije radi određivanja zakonodavstva koje se primjenjuje. Policijski službenici su izrazili sumnju da je sporni obrazac krivotvoren, a što su i potvrdili prilikom kriminalističkog istraživanja. Protiv počinitelja kaznenog djela slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“.

PRONAĐEN POČINITELJ TRI TEŠKE KRAĐE

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su proveli kriminalističko istraživanje te utvrdili da je 29-godišnjak, počinio tri kaznena djela teške krađe.

Policija ga osnovano sumnjiči da je dana 29./30. rujna ove godine, na području Slavonskog Broda, provalio u tri objekta iz kojih je, iz aparata za tople napitke, otuđio novac, čime su vlasnici oštećeni za više tisuća kuna.

Policijski službenici protiv 29-godišnjaka podnose posebna izvješća Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Komentari
Prethodni članakU Brodsko posavskoj županiji 59 novozaraženih
Sljedeći članakOd sutra prema Godinjaku vozite obilaznim putem