Tijekom vikenda, na području Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 10 kaznenih djela. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se 7 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe lakše ozlijeđene,
te 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U području javnog reda i mira evidentiran je 1 prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

POLICAJCI OTKRILI KRIVOTVORENU DOZVOLU BORAVKA KRALJEVINE DANSKE

Dana 6. siječnja, oko 21 sati, policijski službenici su na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontrolirali autobus, putnike i prtljagu. Jedan od putnika u dobi od 34, policajcima je na uvid dao putnu ispravu Republike Turske i dozvolu boravka Kraljevine Danske. Policijski službenici su izrazili sumnju u vjerodostojnost dozvole boravka Kraljevine Danske, a čija sumnja je potvrđena daljnjim radom. Kriminalističkim istraživanjem nad 34-godišnjakom utvrđeno je, da je isti na području Bosne i Hercegovine nabavio krivotvorenu dozvolu boravka Kraljevine Danske za nekoliko tisuća eura. U suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom, osumnjičeni je 7. siječnja uz kaznenu prijavu predan u Općinski sud u Slavonskom Brodu, gdje je proveden kazneni postupak. Također je 34-godišnjaku u upravnom postupku doneseno rješenje o protjerivanju uz zabranu ulaska i boravka na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jedne godine, te je u 20.30 sati napustio Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Stara Gradiška.

TRAŽIO POZAJMICU, PA OSTAO BEZ VIŠE STOTINA KUNA

U Policijskoj postaji Nova Gradiška, 7. siječnja, 27-godišnjak je prijavio kazneno djelo prijevare. Naime, oštećeni je dana 3. siječnja, kontaktirao nepoznatu osobu koja je putem oglasnika nudila novčane pozajmice, te sa istim dogovorio pozajmicu od više tisuća kuna. Potom je 27-godišnjak za fiktivne troškove obrade zahtjeva putem ponuđene aplikacije u dva navrata uplatio više stotina kuna, a nakon uplate mu se nepoznata osoba s kojom je kontaktirao više ne javlja, niti je dobio pozajmicu. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

POVREDA MIRA POKOJNIKA

U vremenu od 31. prosinca 2021. godine do 6. siječnja 2022. godine, nepoznata osoba je na groblju u Novoj Gradiški, Vinogradska ulica, srušio nekoliko nadgrobnih ploča na grobnicama, oštetivši vlasnike za nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela povrede mira pokojnika.

Komentari
Prethodni članakHrvatski zavod za zapošljavanje objavio koja su zanimanja deficitarna, a koja suficitarna u Brodsko posavskoj županiji
Sljedeći članak228 novooboljelih osoba od COVID-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula