Već petu godinu za redom Kristina Slišurić, učiteljica informatike u OŠ Matija Gubec u Cerniku dobila je vrijedno priznanje – nagradu za najuspješnijeg odgojno-obrazovnog radnika koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Dokaz je to njezina dugogodišnjeg uspješnog rada i predanosti ovom pozivu.

Od 2004. zaposlena je u OŠ u Cerniku gdje predaje informatiku, ali tu ne staje njezin posao obrazovnog djelatnika. Članica je udruge Suradnici u učenju, suradnica na brojnim njihovim projektima. Vodeći je učitelj u Hrvatskoj za projekt Europskog tjedna programiranja koji niz godina provodi European Schoolnet. Voditeljica je treće studijske grupe unutar te organizacije gdje pomaže učiteljima koji se žele stručno usavršavati na engleskom jeziku o digitalnom programiranju, tehnologijama, umjetnoj inteligenciji, a imaju strah ili jezičnu barijeru od novih tehnologija. Za dodati je kako je na nedavnom susretu u Bruxellesu dobila nagradu za izuzetnog vodećeg učitelja.

Tijekom cijele godine u Gradskoj knjižnici provodi zanimljive radionice i programe koji se tiču programiranja i informatičke pismenosti te piše članke za različite portale obrazovnog tipa. Sa svojim učenicima niz godina sudjeluje na županijskim natjecanjima iz programiranja i digitalnih kompetencija gdje su svoje znanje dokazali odličnim rezultatima, a tri puta bili su i na državnom natjecanju.

Poziv koji moraš voljeti

“Biti učitelj je poziv i svatko tko to tako shvati, svjestan je da će raditi i izvan svog radnog vremena, u slobodno vrijeme, da će uvijek u glavi smišljati razne projekte, razvijati ideje.” – kaže Kristina. “Jednostavno moraš biti predan i to voljeti. Želim da djeca u školi budu sretna, uče, da se osjećaju dobro i to mi je glavna motivacija.”

Iako je za svoj rad dobila brojna priznanja, najveća su joj nagrada njezini učenici. “Kada znate da ste nekome bili pozitivan uzor, to je nešto što vas motivira i potiče da se bavite ovim poslom i dajete sve od sebe.” – dodaje. “Zahvalna sam i ravnateljici Rezi Benković i svima u školi koji me podržavaju u svim mojim inicijativama. Takav kolektiv i potpora svakom učitelju puno znače.” – kaže.

Uz motivaciju, za ovaj posao potrebna je i dobra organizacija. “Nisam samo informatičar nego i dobar organizator. Često kažem da koristim svaki trenutak, svakih pet minuta slobodnog vremena kako bih na nečemu radila, kad god mi sine ideja, zapisujem ju. Kada dobro organiziraš vrijeme i voliš ono što radiš, sve se može.” – zaključuje Kristina.

Komentari
Prethodni članakIndustrijsko obrtnička škola nastavlja suradnju s „Plavom lagunom”: Učenike očekuju stipendije, posao…
Sljedeći članakOkučani, Slavonski Brod: Pretragom pronađene veće količine droge