Med zajedno sa maslacem nije kombinacija na koju smo inače navikli gdje je kruh najprije namazan maslacem, a povrh toga med. Riječ je o ideji koja bi mogla prerasti u novi proizvod.

Med uljane repice nažalost je potrošačima, a samim time i pčelarima najmanje atraktivan. Sadrži relativno visok postotak vode stoga se brzo kristalizira. Njegova blijeda, gotovo bijela boja također ga razlikuje od drugih vrsta meda te podsjeća na mast, a pored toga i okusom više podsjeća na povrće nego li na cvijeće i voće. Međutim, med uljane repice specifičan je zbog visokog sadržaja peludi i glukoze, te je bogat vitaminima.

Med od uljane repice kroz povijest najčešće je kupovala i koristila konditorska industrija. Danas se ovim proizvodom želi potaknuti na zdravi medni doručak krenuvši od najmlađih dobnih skupina pa do onih najstarijih, za sve je ovaj med zdrav.

U narodnoj i tradicionalnoj medicini ovaj med poznat je kao pomoć u liječenju gastritisa, gornjih dišnih puteva, gušterače i jetre. Preporučuje se i kod problema s osteoporozom, pomaže jačanju kostiju, čisti organizam od teških metala, a zahvaljujući upravo visokom postotku glukoze odličan je i za mentalno zdravlje.

Komentari
Prethodni članakNesreća pokraj Novske: Autom je sletio u kanal s A3 i poginuo
Sljedeći članakPogledajte koliko država zarađuje na građanima kojima se osmjehne sreća