Krešimir Baričević, pobjednik RTL-ovog glazbenog showa “Nikad nije kasno” jučer je na iznenađenje brojnih Novogradiščana, koji su “špancirali” subotnjom špicom, svojim veličanstvenim glasom oduševio prisutne, te je tako dodatno obogatio subotnje prijepodne koje je bilo posvećeno Svjetskom danu autizma.  U večerašnjem dramatičnom finalu popularnog showa izmamio je suze članovima žirija Petru Graši i Joli, a predsjedniku žirija Tončiju Huljiću nije bilo teško proglasiti pobjednika.

Naime, Krešimir (52) je ulični pjevač i svirač iz Rijeke. Skroman čovjek i samohran otac, koji živi od ulične svirke, uveseljava svojom pozitivom i pjesmom prolaznike po ulicama Lijepe naše.

Dok su politički akteri prigodničarski opsjedali članove i štand Udruge za autizam “Sunce” (sa iskrenim senzibilizmom ili da bi skupili bodove kod građana uoči predstojećih lokalnih izbora) Krešimir je izvodio neke od najljepših evergreena i bio susretljiv sa građanima i slušao njihove želje. Čak je ustupio mjesto i mladim novogradiškim glazbenicima da i oni priušte ljepše prijepodne svojim sugrađanima.

Izuzetno nam je drago što je Krešimir dan prije nastupa u finalu odabrao za destinaciju baš Novu Gradišku.

Možda su mu pozitivni odjeci i inspiracija iz Nove Gradiške upravo donijeli sreću u finalu. Sve u svemu, bio je gušt slušati ga i snimiti. 🙂

Krešimir je dokazao da nikad nije kasno.

Dejan Ivanković

2

Komentari