Projekt „Čarobne adventske šume”, kako su ga nazvali na tiskovnoj konferenciji Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice počeo se realizirati. U srcu grada, središnjem gradskom parku danas su krenuli radovi na postavljanju klizališta koje bi, ove godine, u pravom smislu riječi trebalo biti prava božićna bajka.

Svečano je otvorenje klizališta u subotu, 30. studenog.

– Mi ćemo pokušati park pretvoriti u čarobnu šumu u kojoj će, vjerujemo, uživati svi posjetitelji, od najmlađih do najstarijih. Otvorenje klizališta bit će u 17,00 sati, a za program otvorenja su zaduženi članovi Dječjeg Gradskog vijeća i Dječjeg foruma.

U 19,00 sati kod župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije upalit ćemo prvu adventsku svijeću, a nakon toga uslijedit će koncert Gradske glazbe Nova Gradiška.

Događanja će se odvijati tijekom cijelog Adventa. Svaki dan će biti sadržaji za djecu u kući Djeda božićnjaka. U suradnji s Društvom Naša djeca, Rođendaonicom, roditeljima organizirat ćemo brojne radionice za djecu; izrade božićnih ukrasa, pisanja pisama Djedu božićnjaku, pečenja kolača… Organizirat ćemo i humanitarnu akciju prikupljanja igračaka…

Tu će biti i maskote za djecu te brojni sadržaji koji će, vjerujemo, razveseliti naše najmlađe.

Svake subote palit ćemo adventsku svijeću kod župne crkve, nastupat će udruge s našeg područja, umirovljenici, Župni pjevački zbor, Vokalna skupina „Aurora”, HPD „Graničar”. Program će se nastavljati koncertima Gradske glazbe i Barbare Dautović Španović, a sve će okončati koncertom Yakke „Sretan Božić i Nova Gradiška”.

Advent će se završiti tradicionalnim Adventskim sajmom koji će se održati 20. i 21. prosinca u novogradiškom Društvenom domu. Već sada imamo prijavljeno pedesetak izlagača, pozivamo sve obrte, udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, da nam se pridruže i u ovom dijelu – kaže Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nove Gradiške.

 

Komentari